ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Τρίγευστη πίτα σκέτος πειρασμός!


Πιτάκια φούρνου τριών γεύσεων

Υλικά

Φύλλο κρούστας 5 τεμ
Σπανάκι 400 γρ καθαρισμένο
Καρότα 2 τεμ τριμμένα
Πατάτα 1 μεγάλη βρασμένη
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο ψιλοκομμένο
Τυρί φέτα 50 γρ θρυμματισμένη
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
Καλαμποκέλαιο
Αυγό 1 τεμ μόνο τον κρόκο
Γάλα 1 κουταλιά σούπας



Οδηγίες

Βράζουμε την πατάτα μέχρι να μαλακώσει και την πολτοποιούμε. Την σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο καλαμποκέλαιο,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη από την χονδρή πλευρά.Σοτάρουμε τα τριμμένα καρότα σε τηγάνι με λίγο καλαμποκέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σοτάρουμε σε τηγάνι με καλαμποκέλαιο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι (αφού το πλύνουμε, το καθαρίσουμε και το αφήσουμε να στραγγίξει καλά). Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα φύλλο κρούστας και το γεμίζουμε με την πολτοποιημένη πατάτα. Το τυλίγουμε σε ρολό. Λαδώνουμε ένα δεύτερο φύλλο κρούστας το γεμίζουμε με το καρότο και το τυλίγουμε σε ρολό. Λαδώνουμε ένα τρίτο φύλλο κρούστας,το γεμίζουμε με το σπανάκι και τυλίγουμε σε ρολό. Τέλος λαδώνουμε ένα φύλλο κρούστας, ακριβώς από πάνω του βάζουμε το πέμπτο φύλλο κρούστας και στο κέντρο του τοποθετούμε  το ρολό πατάτας. Δίπλα του βάζουμε το ρολό σπανάκι και πάνω από αυτά τα δύο , στο κέντρο τους,  τοποθετούμε το ρολό καρότου. Τα τυλίγουμε σε σφικτό ρολό, το λαδώνουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο με  μεμβράνη στο ψυγείο για 60 λεπτά. Στην συνέχεια κόβουμε το ρολό σε τεμάχια πάχους ενός δακτύλου και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού και τον αραιώνουμε με το γάλα. Αλείφουμε τα πιτάκια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμα να απολαύσουμε τις τρεις γεύσεις μας, ενώ μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με γιαούρτι.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου