ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ελιά, το σίγουρο και αβλαβές αντισυλληπτικό!

Από την ελιά… στο πρώτο unisex αντισυλληπτικό χάπι
Μάλλον βρέθηκε η λύση στο άγχος κάθε άντρα που φοβάται μην γίνει ξαφνικά πατέρας αλλά και στην γυναίκα που αποφεύγει το χάπι και μαζί την μελαγχολική διάθεση που της φέρει. Η απάντηση βρίσκεται στην ελιά! Μέχρι τώρα .....
..... γνωρίζαμε ότι κάνει καλό στην υγεία. Εκτός αυτού όμως, φαίνεται να είναι και ικανή να αποτρέψει μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη!

Έρευνα του Πανεπιστημίου την Καλιφόρνιας στο Berkeley ανακάλυψε ότι η λουπεόλη και η πριστιμερίνη, ουσίες που βρίσκονται τόσο στην ελιά όσο και στο φυτό της αλόης, στα σταφύλια, στα μάνγκο, αλλά και στην πικραλίδα είναι ικανές να αποτρέψουν το σπέρμα να σπάσει το προστατευτικό τοίχος από κύτταρα, που περιβάλλει το ωάριο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το χάπι θα είναι μια καινοτομία στον ιατρικό κόσμο αφού δεν θα επηρεάζει καθόλου τις ορμόνες, έτσι δεν θα φέρει καμία από τις παρενέργειες των μέχρι τώρα αντισυλληπτικών χαπιών, όπως ναυτία, αλλαγές στην διάθεση και κίνδυνοι θρόμβωσης.

Επιπλέον, η Δρ. Polina Lishko που συμμετείχε στην έρευνα, τονίζει ότι το χάπι δεν θα είναι τοξικό για το σπέρμα αφού τα σπερματοζωάρια θα μπορούν ακόμα να κινούνται, απλά δεν θα μπορούν να γονιμοποιήσουν.

Ενημερωτικά, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι το χάπι υπολογίζεται να είναι διαθέσιμο εντός δύο χρόνων για την γυναίκα, και εντός 4 χρόνων για τον άντρα. Αυτό προβλέπεται να αλλάξει την δυναμική των δύο φύλων αφού πλέον τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας θα έχουν ίσο έλεγχο ως προς τον σχεδιασμό και ανάπτυξη μιας οικογένειας.

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος - Μαρίνα Μόσχα. M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κηφισίας & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι, Αθήνα
Τηλ: 210 77 89 890
www.askitis.gr
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00
Τηλ: 210 7.79.79.79



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου