ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οι σκύλοι μπορούν και ανιχνεύουν την ασθένεια του καρκίνου με τη μύτη τους !

Οι σκύλοι μπορούν και ανιχνεύουν την ασθένεια του καρκίνου... με τη μύτη τους [vds]
Ο σκύλος εκτός από συντροφιά, φύλακας ή βοηθός στην εργασία έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στους ανθρώπους. Οι σκύλοι σήμερα βοηθούν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, διαβήτη και επιληψία να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Οι αισθήσεις τους είναι εκπληκτικές. Τόσο μοναδικές που μπορούν ακόμη να ανιχνεύσουν και την ασθένεια του καρκίνου......


Η όσφρηση τους έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τους ανθρώπους σε πολλούς τομείς. Τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό πως οι σκύλοι εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν την ασθένεια του καρκίνου. Τα ποσοστά επιτυχίας φτάνουν σήμερα το 98%. Μαύρα Λαμπραντόρ να ανιχνεύουν διάφορες μορφές της αρρώστιας, μυρίζοντας το δέρμα ή την αναπνοή των ανθρώπων.

Σε Αμερική, Αγγλία και Αυστραλία γίνονται σοβαρές έρευνες για το πως θα εκμεταλλευτούμε αυτή τη μοναδική ικανότητα των σκύλων στο μέγιστο βαθμό. Στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania δουλεύουν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να αναπτύξουν ηλεκτρονικά μηχανήματα που θα μιμούνται τον τρόπο που δουλεύει την μύτη των σκύλων.

Ο Δημήτρης Κοτάκος (BCCSDip.DogBhv), είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων. 
Διπλωματούχος του Βρετανικού Κολεγίου Κυνολογικών Σπουδών. Αποφοίτησε με έπαινο στην "Συμπεριφορά Σκύλων", Advanced Canine Behaviour Diploma. 
Απόφοιτος της σχολής εκπαιδευτών σκύλων, Stardogs Trainers Academy. 
Από το 2015 συμμετέχει στην Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης K9 SAR, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως Επιστημονικός Συνεργάτης.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου