ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τα εμβόλια που πρέπει να κάνω στη γάτα μου!


Αποτέλεσμα εικόνας για γάτα

Είναι από τα πιο συνηθησμένα ερωτήματα. Τι εμβόλια πρέπει να κάνω στη γάτα μου; Πότε πρέπει  να αρχίσω τα εμβόλια;  
Το τριπλό εμβόλιο: Περιλαμβάνει εμβόλια για ......
..... τη ρινοτραχειίτιδα, τον καλυκοϊό και την πανλευκοπενία, είναι απαραίτητο και οι εμβολιασμοί στα γατάκια πρέπει να ξεκινάνε στην ηλικία των 6-8 εβδομάδων και να επαναλαμβάνονται κάθε 4 εβδομάδες έως την ηλικία των 14 εβδομάδων. Αν ο εμβολιασμός ξεκινήσει σε ηλικία >14 εβδομάδων, γίνεται δύο φορές με χρονική διαφορά 3-4 εβδομάδες. Τα εμβόλια πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.
Η χώρα μας (παρόλο που δεν έχουμε κανένα κρούσμα λύσσας εδώ και δεκαετίες) δεν θεωρείται απαλλαγμένη από τη νόσο. Γίνεται ένας εμβολιασμός στην ηλικία των 12-14 εβδομάδων και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Της λοιμώδους περιτονίτιδας και της ιογενούς λευχαιμίας είναι προαιρετικά σε γάτες που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, σε μικρούς πληθυσμούς (1-5 γάτες). Γίνονται αρχικά δύο εμβολιασμοί, μετά την ηλικία των 8 εβδομάδων, με χρονική διαφορά 3-4 εβδομάδες και επαναληπτικές δόσεις κάθε χρόνο.
Καλό είναι να γίνονται και τα εμβόλια για την χλαμυδίωση και την Bordrtella bronciseptica (ένα μικρόβιο που προκαλεί, αλλά και επιπλέκει τη νόσο του ανώτερου αναπνευστικού). Ο εμβολιασμός γίνεται με τον ίδιο τρόπο με το τριπλό εμβόλιο.
Επίσης το εμβόλιο ή το χάπι για τον εχινόκοκκο: Γίνεται κάθε 3 ή 6 μήνες, κυρίως σε γάτες που ζουν έξω από το σπίτι.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου