ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβετε αν πίνετε μπύρα από βρώμικο ποτήρι!


Αποτέλεσμα εικόνας για μπυρα

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να καταλαβαίνετε αν το ποτήρι που σας σερβίρουν μπύρα είναι καθαρό: Απλά ......
....... παρακολουθήστε τις φυσαλίδες! Ακούγεται περίεργο αλλά θα καταλάβετε αμέσως γιατί.

Κάθε φορά που έρχεται μπροστά σας ένα ποτήρι με μπύρα, παρατηρείτε τις φυσαλίδες να χορεύουν μέσα σε αυτό. Αν κάποιες από αυτές κολλάνε στα τοιχώματα του ποτηριού, αυτό σημαίνει ότι το ποτήρι δεν είναι και τόσο καθαρό.

Τα μικροσκοπικά σημεία «βρωμιάς» δημιουργούν τραχιά σημεία στα οποία προσκρούει το διοξείδιο του άνθρακα καθώς ανεβαίνει από τον πάτο του ποτηριού προς την επιφάνεια. Έτσι εντείνεται ο σχηματισμός των φυσαλίδων και η μπύρα γίνεται πιο αφρώδης.

Η φυσική διαδικασία είναι παρόμοια με ό, τι συμβαίνει όταν ρίχνετε ένα δισκίο Mentos σε ένα δοχείο Diet Coke. Το διαλυμένο αέριο στη σόδα δίνει στο ποτό τις φυσαλίδες του. Το υγρό εμφιαλώνεται υπό πίεση για να κρατήσει τις φυσαλίδες μέσα και όταν ανοίγετε το δοχείο ή το μπουκάλι, αυτές οι φυσαλίδες αρχίζουν να απομακρύνονται από το υγρό, δημιουργώντας το χαρακτηριστικό fizz της μπύρας.

Ενώ το φυσικό αέριο δημιουργεί φυσαλίδες ομαλά και φυσικά, αυτή η διαδικασια μπορεί να πολλαπλασιαστεί αν οι φυσαλίδες βρουν κάτι να συγκρουστούν. Ένα αντικείμενο με τραχιά ή μια ανώμαλη επιφάνεια μπορεί να είναι καταλυτική στη δημιουργία φυσαλίδων.

Το φαινόμενο αυτό λέγεται πυρήνωση και δεν είναι απαραίτητα κακό στη μπύρα. Μάλιστα όλο και περισσότεροι ζυθοποιοί ή κατασκευαστές ποτηριών φτιάχνουν ποτήρια μπύρας που είναι χαραγμένα με λέιζερ στον πάτο, έτσι ώστε να δημιουργούνται περισσότερες φυσαλίδες και περισσότερο αφρό. Βέβαια, είναι διαφορετικό αν καταλάβετε ότι οι φυσαλίδες είναι πολλές στο ποτήρι γιατί αυτό είναι βρώμικο! Τότε πρέπει να το επιστρέψετε, χωρίς δισταγμό.

Επιμέλεια: Άννα Ποδάρα


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου