ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Οι λόγοι που οι γυναίκες ποθούν πάντα το κακό παιδί!


Μία αγανακτισμένη διαπίστωση που άργησε πολύ να γραφτεί και μερικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση δεν σώζεται. Με τίποτα.
Ας  μιλήσουμε λίγο για ............ τον μαλάκα. Για τον άντρα που εξαφανίζεται, τον άντρα που είναι και δεν είναι, τον άντρα που δεν μπορεί τα πολλά πολλά, τον άντρα που θέλει την ησυχία του και ταυτόχρονα κυκλοφορεί ανήσυχος συνοδευόμενος από διαφορετική, καλή παρέα.

Ας μιλήσουμε λίγο για έναν φίλο, έναν γνωστό, έναν μακρινό συγγενή σου. Για τον τύπο που μόλις είδες τον τίτλο στο σημερινό κείμενο έκανες copy το link για να του το στείλεις παρέα με φατσάκια που κλαίνε γελώντας.

Ας μιλήσουμε για εσένα που εννοείται ότι δεν είσαι τέτοιος αλλά που με τα τωρινά δεδομένα ίσως και να σου την σπάει (αν όντως δεν είσαι) που δεν είσαι. Δεν βγάζεις νόημα με αυτήν την πρόταση το ξέρω, γι αυτό και σπεύδω να στην εξηγήσω. Ο μαλάκας για τον οποίο πρόκειται να μιλήσουμε σήμερα είναι αυτός που το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών ερωτευόμαστε σφόδρα. Είναι ο άντρας που τον αφήνουμε να μας κάνει ό,τι θέλει και αφού το κάνουμε τον αποθηκεύουμε στην μνήμη και το κινητό μας με την ύβρη αυτού που τα έκανε όλα λάθος και εμείς του δώσαμε τα πάντα.

Πριν προσβληθείς επομένως με την λέξη, η οποία παρεμπιπτόντως σύμφωνα με την γιαγιά μου μόνο ως βρισιά δεν μπορεί να σταθεί, κράτα μικρό καλάθι και διάβασε μερικά πράγματα για την γυναικεία ψυχολογία που ενδεχομένως σε ενδιαφέρουν. Και ίσως, να σου θυμίζουν κάποια συμπεριφορά. Δική σου ή γνωστού μην τα ξαναλέμε.

Πρώτα από όλα όμως και πριν αρχίσει το countdown ας μιλήσουμε λίγο γι αυτήν την γενική διαπίστωση που μεταξύ μας, αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Γιατί κακά τα ψέμματα, το μεγαλύτερο ποσοστό όλων μας αρέσκεται στο παίδεμα. Ή για να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι έλκεται από τις όχι και τόσο υγιείς καταστάσεις.





Την ακούω την ερώτησή σου και την απαντάω: Ο λόγος που συμβαίνει το παραπάνω δεν είναι ένας. Είναι πάρα πολλοί και έχουν κυρίως να κάνουν με τις εμπειρίες και τα βιώματα του καθενός. Παρόλα αυτά, αν πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε κάποιον τότε σίγουρα η ανασφάλεια θα φιγουράρει πάνω πάνω. Γιατί ως γνωστόν, οι ανασφαλείς άνθρωποι είναι εκείνοι που κυνηγούν το άπιαστο. Όντας ανίκανοι να το πιάσουν βολεύονται σε μία κατάσταση που μπορούν να καθησυχάσουν τους εαυτούς τους ότι προσπαθούν ενώ ταυτόχρονα κάποιος άλλος στα χαρτιά, βγαίνει χειρότερος από αυτούς.

Από την άλλη, είναι και αυτή η έλλειψη οικειότητας σε οτιδήποτε φυσιολογικό που όσο περνούν τα χρόνια μεταλλάσσεται σε είδος προς εξαφάνιση. Όχι αλήθεια, κάνε αν θέλεις ένα κοινωνικό πείραμα και ρίξε μία ματιά στις σχέσεις γύρω σου. Μέτρησε τις τοξικές, έπειτα αυτές που δεν έχουν λόγο ύπαρξης (γιατί το ζευγάρι πεθαίνει στην πλήξη και την βαρεμάρα) και έπειτα τις πραγματικά καλές. Τα ποσοστά είναι δραματικά άσχημα.

Τέλος πάντων. Όλος αυτός ο πρόλογος έγινε για να εξηγήσω ότι δεν βάλλομαι κατά του φύλου μου. Παρόμοια πράγματα συμβαίνουν και στο δικό σας φύλο όταν κολλάτε με γυναίκες που δεν σας θέλουν ή που για κάθε λόγο δεν μπορείτε να έχετε. Είναι το εγωιστικό του πράγματος αν θέλεις. Είναι και η ανασφάλεια που λέγαμε παραπάνω. Στην μία περίπτωση, την δική μας τον άντρα που μας 'τρέχει' τον αποκαλούμε χαϊδευτικά μαλάκα ενώ στην δική σας, αν δεν κάνω λάθος το αντίστοιχο υποκοριστικό είναι το καριόλα.

Αλλά πολύ βρίσαμε και ποιος την ακούει την Έρρικα. 

Το προφίλ του εν συντομία

Είναι αυτός ο τύπος που στα μηνύματα δεν απαντάει πάντα ή μέχρι να το κάνει θα έχει έρθει ο χειμώνας στο Game of Thrones. Είναι ο άντρας που δεν βγαίνει ποτέ μόνο με μία κοπέλα την ίδια περίοδο αλλά και όταν το κάνει μιλάει παράλληλα με τρεις τέσσερις στο Facebook, το Instagram, το δενξερωτι. Είναι ο σε εισαγωγικά προβληματικός που θα παρουσιαστεί με πολλά ψυχολογικά προβλήματα και θέματα και εμείς θα πιστέψουμε ότι μπορούμε να τον κάνουμε καλά. Είναι αυτός που έχει γκόμενα αλλά θέλει και εμάς.

Συνοπτικά, είναι αυτός που για να τον περιγράψουν σε μία φίλη τους χρειάζονται περίπου τρεις με τέσσερις σεζόν των 20 επεισοδίων.

Οι λόγοι που τον θέλουν

1. Γιατί τα καλά παιδιά είναι αυτά:





2. Γιατί έχουν μεγάλο περιθώριο 'αλλαγών'

Αρχικά, ας συμφωνήσουμε ότι πολύ κακό στο όλο κόνσεπτ έχουν κάνει οι ταινίες. Γιατί αυτό παραμύθι του κακού τύπου που ενώ σε μία ντουζίνα γυναικών έχει φερθεί πιο απαράδεκτα και από τους Απαράδεκτους, γνωρίζει την ΜΙΑ και μένει μαζί της για πάντα και happy end.

Γενικά, αυτό το ΜΙΑ (και αντίστοιχα το ΕΝΑΣ) είναι το πρόβλημά μας. Γιατί πίσω του κρύβει την ανάγκη του να υπάρχει κάτι στο οποίο να νιώθουμε μοναδικοί. Όταν είμαστε ανασφαλείς, αυτό το κάτι μπορεί να μας το προσφέρει μόνο ο άλλος. Αυτήν την ψευδαίσθηση του 'εγώ, να κοίτα για σένα θα κάνω το τάδε ή το δείνα'.

3. Γιατί πού θα πάει το καλό παιδί θα βγει από μέσα του

Προς συμπλήρωση του από πάνω.

4. Γιατί τα καλά παιδιά δύσκολα θα κάνουν μία γυναίκα να νιώθει μοναδική

Υπό την έννοια ότι και μόνο το γεγονός ότι ο άλλος ασχολείται με τόσες του δίνει το πλεονέκτημα. (Τρέλα)





5. Γιατί δεν είναι ποτέ προβλέψιμοι

Λογικό αφού δεν είναι και ποτέ διαθέσιμοι.

6. Γιατί η έλλειψη του δεδομένου, είναι ερεθιστική

Και back to back, έρχεται το νούμερο 5.

7. Γιατί υπάρχει η φήμη ότι τα κακά παιδιά είναι καλύτερα στο κρεβάτι





8. Γιατί είναι καλύτερο να σε πληγώνει ένας άντρας που είναι ωραίος αλλά μαλάκας από το να το κάνει κάποιος άσχημος και φλώρος

(Δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη, μου την έδωσαν όμως οι φίλες μου)

9. Γιατί τα σκαμπανεβάσματα ταιριάζουν πολύ στη γυναικεία ψυχολογία ούτως ή άλλως

Το φλατ το βαριέται και ο Θεός. Φαντάζομαι.

10. Γιατί ούτε οι ίδιες δεν θέλουν να κάνουν σχέση

(Σόρι)




Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου