ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τρούφες παγωτό με 3 υλικά!


Τρούφες παγωτό με 3 υλικά
Μια συνταγή  για να φτιάξετε τις δικές σας τρούφες παγωτού, με κάλυψη σοκολάτας. Απολαύστε τες τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο......

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό παγωτό σοκολάτας [*]
80 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, σε κομματάκια
30 γρ. μαργαρίνη πλήρης λιπαρών


Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε με λαδόκολλα δύο ταψιά ή δίσκους που να χωράνε στη κατάψυξή σας. Βάλτε το ένα από αυτά στη κατάψυξη να παγώσει.
Με ένα σκουπ για παγωτό, το οποίο βουτάτε σε μπολ με ζεστό νερό, παίρνετε κάθε φορά από μια μπάλα παγωτό και το τοποθετείτε στο ταψί ή δίσκο που είχατε στη κατάψυξη και τοποθετείτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε μπάλας. Μόλις τοποθετήσετε όλες τις μπάλες το βάζετε αμέσως στη κατάψυξη να παγώσει πολύ καλά για να σταθεροποιηθεί η οδοντογλυφίδα, για 2 περίπου ώρες.
Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων στα  500 watts, αρχικά για 50 δευτερόλεπτα ελέγχετε και συνεχίζετε ανά 10 δευτερόλεπτα, ή σε κατσαρολίτσα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας.
Μόλις έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα, κατεβάζετε από τη φωτιά, ανακατεύετε και το αφήνετε για 10-12 λ να μισοκρυώσει.
Βγάζετε τα παγωτάκια από τη κατάψυξη, τα πιάνετε με την οδοντογλυφίδα ένα ένα τα μπαλάκια παγωτού και τα βουτάτε μέσα στο μείγμα σοκολάτας. Τα “τινάζετε” ελαφρώς να φύγει η περίσσια σοκολάτα και τα τοποθετείτε αμέσως στο άλλο παγωμένο ταψί. 
Τα μεταφέρετε αμέσως στη κατάψυξη και τα αφήνετε για 30 λ μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε το παγωτό σοκολάτας με άλλο αρεσκείας σας. π.χ. φράουλας, μπανάνας, βανίλιας.




Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου