ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Υλικά (για 1 μωσαϊκό)
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
5 κουτ. σούπας κακάο
250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.)
1⅓ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα
2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
300 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια

Διαδικασία
Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

 Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου.

Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.

Μυστικά
Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.


Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου