Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη στο γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.....
Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα πτι μπερ με τα καρύδια και το κακάο με την άχνη κοσκινισμένα.
Έπειτα από πάνω το γάλα, το κονιάκ (αν βάλετε) και το λιωμένο βιτάμ κρύα και πλάθουμε.
Σχηματίζουμε 4 μπαστούνια σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν.
Τις κόβουμε ανα εκατοστό.Λυώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα με το λάδι βουτάμε τις καριόκες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και πάλι ψυγείο
ΥΛΙΚΑ
1 1/4 φλ. γάλα (300ml)
1 φλ. μαργαρίνη (220gr)
1 1/2 φλ. άχνη (240gr)
1/2 φλ. κακάο (50gr)
3 πακέτα πτι μπερ αλεσμένα
250 γρ. καρύδια αλεσμένα
800 γρ.κουβερτούρα
4 κ.σ αραβοσιτέλαιο
1 φλ. καφέ κονιάκ (προαιρετικά)
Υπέροχη συνταγή …θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες όλες τις φορές που αποφασίσετε να τις κάνετε.
Καλύτερες και απ´του ζαχαροπλαστείου !
Η Συνταγή είναι από κ. zoe – “cookpad”.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Αν δεν βάλουμε κακάο και τα τυλίξουμε με λευκή κουβερτουρα γινονται ς
ΑπάντησηΔιαγραφή