ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Τα συμπτώματα στα μάτια που πρέπει να προσέξετε!

Τα συμπτώματα στα μάτια που πρέπει να προσέξετε
Πόνος, φαγούρα και κοκκίνισμα είναι μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζονται συχνά και μας ταλαιπωρούν........

Η σωστή αντιμετώπιση, ωστόσο, των οφθαλμολογικών συμπτωμάτων θα σας προστατεύσει από επιπλοκές. Ενδείξεις σοβαρού προβλήματος είναι ο πόνος, οι αλλοιώσεις της όρασης, η ευαισθησία στο φως ή συμπτώματα που δεν υποχωρούν με συμβατικές μεθόδους.
Δείτε τι σημαίνουν μερικά από τα πιο συχνά συμπτώματα των ματιών και τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση.

Κοκκίνισμα, φαγούρα και έκκριση παχύρρευστων υγρών

Τα συμπτώματα αυτά υποδηλώνουν συνήθως επιπεφυκίτιδα, δηλαδή φλεγμονή λόγω λοίμωξης του ματιού. Ο γιατρός μπορεί να διαπιστώσει με τη βοήθεια εξέτασης εάν πρόκειται για λοίμωξη από ιό ή από βακτήριο. Η ιογενής επιπεφυκίτιδα αντιμετωπίζεται με τεχνητά δάκρυα και κρύες κομπρέσες. Η βακτηριακή επιπεφυκίτιδα συνήθως υποχωρεί από μόνη της, όμως ο γιατρός μπορεί να συστήσει αντιβιοτικές σταγόνες για ταχύτερη ανάρρωση. Επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό εάν εκδηλώνεται πόνος, ευαισθησία στο φως, έντονο κοκκίνισμα, θολή όραση ή έκκριση υγρών από το μάτι.

Εξάνθημα εξωτερικά ή εσωτερικά στο βλέφαρο

Πρόκειται για κριθαράκι ή χαλάζιο. Το κριθαράκι εμφανίζεται εξωτερικά στο βλέφαρο και αντιμετωπίζεται με ζεστές κομπρέσες. Το χαλάζιο αναπτύσσεται εσωτερικά στο βλέφαρο και επίσης αντιμετωπίζεται με ζεστές κομπρέσες. Συνιστάται η επίσκεψη στον γιατρό εάν το κριθαράκι ή το χαλάζιο συνοδεύεται από έντονο πόνο ή δεν υποχωρεί μετά από αρκετές μέρες.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου