ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Γιουβαρλάκια θαλασσινών!

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Γιουβαρλάκια θαλασσινών
Tα γιουβαρλάκια από ψάρι και θαλασσινά έχουν ντελικάτη γεύση, η οποία συμπληρώνεται από τη φινέτσα του μάραθου......


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 γρ. σφυρίδα, το λευκό κρέας μόνο, περασμένο από την οικιακή μηχανή του κιμά ή το multi

200 γρ. λαβράκι, το λευκό κρέας μόνο, περασμένο από την οικιακή μηχανή του κιμά ή το multi

100 γρ. γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες* και περασμένες από την οικιακή μηχανή του κιμά ή το multi  

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα 

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 

100 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

2 καρότα, τριμμένα

30 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σοτάρισμα 

αλάτι, πιπέρι

100 γρ. ρύζι γλασέ 

αλεύρι

4 αβγά

χυμό από 2 λεμόνια

EKTEΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ψάρια και τις γαρίδες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό, το σκόρδο, τον μάραθο, τον άνηθο, τα καρότα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Στο τέλος βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Τα πλάθουμε σε γιουβαρλάκια. 

Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και περνάμε από εκεί τα γιουβαρλάκια. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα καλύπτουμε με μια λαδόκολλα, στερεώνοντάς την με ένα πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Αποσύρουμε, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το ζουμί. 

* Πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες:Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε και πετάμε το κεφάλι και το κέλυφος και κρατάμε μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.




Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου