ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

11 Αυγούστου κάποιοι, κάπου, κάποτε....

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαϊόλα Ντέιβις
480 π.X.: γίνεται η Ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Περσών και Ελλήνων.

1920: Λαμβάνει χώρα στη Γενεύη η Α' Οικουμενική Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Ανατολικών Εκκλησιών.

1928: Ο μετέπειτα «Ταρζάν» Τζόνι Βαϊσμίλερ κερδίζει στο Άμστερνταμ το .......... 2ο του χρυσό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.


1934: Ανοίγει η ομοσπονδιακή φυλακή του Αλκατράζ, στο ομώνυμο νησί, που βρίσκεται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

1942: Οι Αμερικανοί καταστρέφουν τρία από τα τέσσερα καταδρομικά στη διάρκεια επιδρομής σε ιταλική βάση στην Ελλάδα.

1943: Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξεκινάει η πρώτη διάσκεψη στο Κεμπέκ του Καναδά μεταξύ των Ουίστον Τσόρτσιλ, Φρανκλίνου Ρούσβελτ, του ΥΠΕΞ της Κίνας, Τ. Β. Σουνγκ, και του πρωθυπουργού του Καναδά, Ουίλιαμ Λάιον Μακένζι Κινγκ.

1948: Ξεκινούν οι 14οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο.

1951: Στο κόμμα του Αλέξανδρου Παπάγου «Ελληνικός Συναγερμός» προσχωρούν το «Νέον Κόμμα» και πολλά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος.

1962: Η ΕΣΣΔ εκπλήσσει τον κόσμο στέλνοντας δυο πυραύλους στο διάστημα, μέσα σε 24 ώρες.

1965: Στις ΗΠΑ, τους 34 φτάνουν οι νεκροί κατά τις ρατσιστικές ταραχές που ξεσπούν στο Λος Άντζελες στα γκέτο των μαύρων και διαρκούν μια βδομάδα.

1979: Μεγάλη έκρηξη σημειώνεται στην «Έσο Πάπας» στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

1981: Ο Νικήτας Βενιζέλος επανιδρύει το Κόμμα των Φιλελευθέρων.

1983: Διορίζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η πρώτη Ελληνίδα εισαγγελέας. Το όνομά της είναι Αργυρώ Χουδεστανάκη.

1984: Ο Άγγλος Σεμπάστιαν Κόου κάνει ολυμπιακό ρεκόρ στα 1500μ με 3:32.53 στο Λος Άντζελες ενώ δεύτερος τερματίζει ο Στιβ Κραμ με 3:33.40. Την ίδια εποχή ο Ιάπωνας πρωταθλητής του τζούντο Yasuhior Yamashita κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες παρότι αγωνίζεται τραυματισμένος στο γόνατο από τα προημιτελικά. Ο Yamashita θα μείνει αήττητος για 7 χρόνια επιτυγχάνοντας 198 νίκες.

1990: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταδικάζει τους έξι από τους επτά κατηγορούμενους για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, μεταξύ των οποίων και τον πρώην υπουργό Νίκο Αθανασόπουλο.

1992: Τα Σκόπια καθιερώνουν νέα σημαία, αντικαθιστώντας το αστέρι με το δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας.

1993: Οι πρέσβεις των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ υιοθετούν ομόφωνα στις Βρυξέλλες τα σχέδια αεροπορικής δράσης στη Βοσνία. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας κάνει αποδεκτό το σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.

1994: Ένα Μπόινγκ 737 των αερογραμμών Aviateca συντρίβεται σε ηφαίστειο του Ελ Σαλβαδόρ και σκοτώνονται 65 άτομα.

1995: Στη Νότια Κορέα, χάρη απονέμεται στον 71χρονο κρατούμενο Κιμ Σουν Μιούνγκ, ο οποίος είχε περάσει στη φυλακή περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό κρατούμενο στον κόσμο.

1996: Η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση καταδικάζουν έντονα τις βαρβαρότητες των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο κατά των μοτοσικλετιστών που πραγματοποίησαν αντικατοχική πορεία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 24χρονος Τάσος Ισαάκ.

1997: Εκτεταμένες καταστροφές στη γεωργική παραγωγή προκαλεί ξαφνική χαλαζόπτωση, πλήττοντας πολλές κοινότητες του νομού Λαρίσης.

1999: Σημειώνεται ολική έκλειψη ηλίου σε Ευρώπη και Ασία.

2003: Το NATO αναλαμβάνει τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν, πραγματοποιώντας την πρώτη του μεγάλη επιχείρηση εκτός Ευρώπης στην 54χρονη ιστορία του. Την ίδια εποχή σημειώνεται η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία (38,1 βαθμοί C) σημειώνεται στο Κεντ.

Γεννήσεις

1858 - Κρίστιαν Άικμαν, Ολλανδός ιατρός, βραβείο Νόμπελ 1929
1897 - Ένιντ Μπλάιτον, Αγγλίδα συγγραφέας
1926 - Ααρών Κλουγκ, Βρετανός (Εβραιο-λιθουανικής καταγωγής) χημικός και βιοφυσικός, βραβείο Νόμπελ Χημείας 1982
1933 - Γιέρζι Γκροτόφσκι, Πολωνός σκηνοθέτης
1947 - Γιώργος Καρατζαφέρης, Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος του ΛΑΟΣ
1965 - Βαϊόλα Ντέιβις, Αμερικανίδα ηθοποιός




Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου