ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Εκεί που η ηπειρωτική Ελλάδα θυμίζει νησί!

Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, βάζουμε πρώτη και σταματάμε σε πέντε αγαπημένα μας μέρη που θυμίζουν νησί, αλλά δεν είναι.....

Γαλαξίδι, Φωκίδα

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της τέως επαρχίας Παρνασσίδας του Νομού Φωκίδας αποτελεί έναν προορισμό παντός καιρού και περίστασης, που πάντα δίνει την εντύπωση νησιού, χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε καράβι. Σε περίπου 2-2,5 ώρες από την Αθήνα, σας περιμένει να ξεδιπλωθεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας, με τις υπέροχες αυλές στρωμένες με βότσαλα, τα όμορφα μπαλκόνια των αρχοντικών, το λιμάνι, τη θάλασσα, τις προσεγμένες επιλογές διαμονής κ.ο.κ. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το πάρκο με τον τάφο του βασιλιά Λοκρού και τα ερείπια από το τείχος της αρχαίας Οιάνθης, τη σπηλιά στην πλατεία Μάμμα και να περπατήσετε στην παραλία έως τους πρόποδες του λόφου, όπου θα δείτε και το άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού, με θέα όλο το Γαλαξίδι. Για μπάνιο, κατευθυνθείτε στο Ανεμοκάμπι, 3 χιλιόμετρα από την πόλη με τη χρυσαφένια αμμουδιά, στην απομονωμένη Ξιδού, στους Άγιους Πάντες και τον Προφήτη Ηλία αν θέλετε κόσμο ή στην Αμμούδα αν θέλετε την ησυχία σας.


Πύλος, Μεσσηνία

Θυμίζει κάτι από νησί του Αργοσαρωνικού, με τα άσπρα της σπίτια με τα κεραμίδια και παρά τις ομορφιές της, γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, μετά την ολοκλήρωση της τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino, την οποία έχουν επισκεφτεί διάσημοι καλλιτέχνες του εξωτερικού, όπως και του εσωτερικού. Η κεντρική της πλατεία με τα πλατάνια, η Πλατεία των Τριών Ναυάρχων, είναι ένα από τα μέρη που θα σας καθηλώσουν για να πιείτε τον καφέ, το ούζο σας ή να τσιμπήσετε κάτι, προτού αρχίσετε τις εξερευνήσεις σας και το φυσικό κάλλος του κόλπου θα σας ξεκουράσει. Διάσπαρτα στην περιοχή θα βρείτε διάφορα μνημεία της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου που κρατούν ζωντανό το παρελθόν της Πύλου, ενώ αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος και την ιστορία του, η επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο Νιόκαστρο, όπως και στο Αντωνοπούλειο Μουσείο (το αρχαιολογικό μουσείο της Πύλου), αλλά και το Ανάκτορο του Νέστορα στα βόρεια της Πύλου με θέα και πλήθος ευρημάτων, θα σας βοηθήσουν να τη γνωρίσετε καλύτερα. Στα 10 χιλιόμετρα προς τα νότια, στηΜεθώνη, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Ελλάδας κι όσο για μπάνιο, δεν θα σας απογοητεύσει. Έξω από την Πύλο, δίπλα στο χωριό Χαραυγή, σας περιμένει ένας μικρός παράδεισος με λιμνούλες, το Πολυλίμνιο, ενώ και η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, βόρεια της Πύλου, δεν πρέπει επίσης να λείψει από το πρόγραμμά σας.


Πάργα-Σύβοτα, Πρέβεζα/Θεσπρωτία

Δίδυμος προορισμός, αφού αν φτάσετε ως την Πάργα στο νομό Πρέβεζας, δεν πρέπει να αφήσετε ανεκμετάλλευτες και τις παραλίες στα Σύβοτα στο νότιο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας. Στην Πάργα θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε νησί των Επτανήσων, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, το πράσινο, τις ανθισμένες γειτονιές, την επτανησιακή αρχιτεκτονική και τις όμορφες παραλίες, ενώ από το ενετικό της κάστρο του 14ου αιώνα θα απολαύσετε εκπληκτική θέα σε όλο το Ιόνιο. Βουτήξτε στον Βάλτο πίσω από το ενετικό κάστρο, στο πίσω Κρυονέρι και στον Λύχνο στα μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από την Πάργα και επισκεφτείτε οπωσδήποτε τα Σύβοτα με το γραφικό λιμανάκι και τους καταπράσινους λόφους που απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα. Για μπάνιο κατευθυνθείτε στην Μπέλα Βράκα και την Πισίνα στην οποία θα φτάσετε με καραβάκι, όπου θα συναντήσετε κρυστάλλινα νερά και χρώματα που παραπέμπουν σε τροπικούς προορισμούς.

COMMONS.WIKIMEDIA.ORG

Πόρτο Χέλι, Αργολίδα

Με μόλις 2 ώρες οδήγησης από την Αθήνα, το Πόρτο Χέλι, στο νότιο άκρο της Ερμιόνης της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, θα σας πάρει μακριά από το αστικό περιβάλλον και θα σας εμπνεύσει να απελευθερώσετε την καλοκαιρινή σας διάθεση, χωρίς να σας κουράσει. Με τον παραλιακό του δρόμο να κρατά το ρυθμό, το Πόρτο Χέλι ενδείκνυται για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο, για εσάς που δεν θέλετε να κουραστείτε, ούτε να σας «φάνε» οι δρόμοι. Κάθε είδους μαγαζί, εστιατόριο κ.ο.κ. θα το βρείτε εκεί κι αν θέλετε να βγείτε παραέξω, κατευθυνθείτε προς την παραδοσιακή κωμόπολη του Κρανιδίου στα 7 χιλιόμετρα από το Πόρτο Χέλι, για αλλαγή παραστάσεων και βόλτα.


Παράλιο Άστρος, Αρκαδία

Απέχει περίπου 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 32 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν την απόδρασή τους με δύο πανέμορφα και ιστορικά μέρη και ταυτόχρονα να απολαύσουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε, όμως, στο όμορφο αυτό μέρος της Αρκαδίας, το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν «νησί»; Βόλτα στην (παράλια) πόλη, ένα όμορφο, καλοκαιρινό και τουριστικό μέρος, χτισμένο στις πλαγιές του λόφου, που όσο ο καιρός «ανοίγει» τόσο γεμίζει κόσμο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μπάνιο στην αμμουδερή παραλία του οικισμού, στον Aτσίγγανο, την παραλία Bερβένων και την παραλία του Αγίου Ανδρέα, επίσκεψη στον υδροβιότοπο της λίμνης του Μουστού που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, βόλτα από τον φάρο του παράλιου Άστρους, κάτω από τον οποίο βρίσκεται η Σπηλιά της Μπουμπουλίνας και φυσικά περιήγηση στα ορεινά χωριά της Βόρειας Κυνουρίας, όπως στον Άγιο Πέτρο, την Καστάνιτσα, τον Πραστό, τον Άι Γιάννη κ.ά.


ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου