ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Σουφλέ ζυμαρικών με «κιμά» από μπριάμ!

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Σουφλέ ζυμαρικών με «κιμά» από μπριάμ
Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μπριάμ ετοιμάστε μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνηθισμένη για να δοκιμάσετε άμεσα τη συνταγή....
YΛΙΚΑ (για ένα μακρόστενο πυρέξ)

500 γρ. πένες

500 γρ. χθεσινό μπριάμ

250 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά 

200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 

1 αβγό

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα 

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 

Ψιλοκόβουμε το μπριάμ όπως είναι παγωμένο από το ψυγείο ή το περνάμε από το multi, ώστε να πάρει τη μορφή κιμά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το μισό τυρί, το γιαούρτι και το αβγό και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα μεταφέρουμε στο πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά των λαχανικών, ανακατεύουμε απαλά και σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί. 

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί. Το σερβίρουμε ζεστό αφού το πασπαλίσουμε με γλυκιά πάπρικα και μαϊντανό.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου