ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Η θεαματική αλλαγή της γυναικείας μόδας μέσα σε 200 χρόνια, από μια σειρά υπέροχων σκίτσων!


imgur

Είναι πάντα συναρπαστικό να παρατηρείς το πώς γίνονταν τα πράγματα πριν από χρόνια, δεκαετίες ή ακόμη και αιώνες από την εποχή σου. Πόσο μάλλον στο χώρο της μόδας, όπου οι τάσεις αλλάζουν μέρα με τη μέρα και η διαφορά ανάμεσα σε δύο χρονιές -πόσο μάλλον χιλιετίες- μπορεί να είναι πραγματική θεαματική............

Το παρακάτω γράφημα κάνει ακριβώς αυτό, παρουσιάζοντάς μας με εξαιρετικό τρόπο τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη μόδα των γυναικών μέσα σε 200 χρόνια, σε χρονολογική σειρά, και πιο συγκεκριμένα από το 1784 μέχρι το 1970.
Μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει μια αδυναμία στις δαντελωτές, φουσκωτές φούστες κατά το τέλος του 1700, οι οποίες έδωσαν τη θέση της στις πιο λεπτές και λιτές σιλουέτες στις αρχές του 1800, μόνο και μόνο για να επιστρέψουν δυναμικά το 1860, αφού είχαν προηγηθεί τα γιγαντιαία, υπερβολικά χτενίσματα του 1830.
Με τον 20ο αιώνα η γραμμή Α σε φούστες και φορέματα επανέρχεται στη μόδα, το 1920 όμως αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα χαλαρά, χυτά φορέματα μέχρι το γόνατο, ένα στυλ που παραμένει ίδιο σε γενικές γραμμές μέχρι και το 1970, όταν τα αγαπημένα μας παντελόνια κάνουν, επιτέλους, την εμφάνισή τους.
Από το 1970 και έπειτα η φωτογραφία μόδας ανέλαβε την καταγραφή των τάσεων, βάζοντας τα σκίτσα σε δεύτερη μοίρα. Αυτό όμως δεν μειώνει την αξία όλων όσων προηγήθηκαν, μάλλον το αντίθετο. Ρίξτε μια ματιά στην πανέμορφη χρονολογική απεικόνιση των γυναικείων τάσεων παρακάτω και θα καταλάβετε.
imgurimgur
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου