ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Οι πιο παράξενοι οδηγικοί νόμοι στον κόσμο!

Ζούμε στην χώρα που η πλειοψηφία των νόμων που αφορούν στην οδική συμπεριφορά και την κίνηση στους δρόμους, έχει αξία αντίστοιχη του περιτυλίγματος της σοκοφρέτας που μόλις κατάπια να αποκτήσω έμπνευση και που πέταξα στα σκουπίδια. Κοινώς αξία μηδέν. Ενώ εφαρμογή, υπό το μηδέν.....

Αν προτιμάτε να το δούμε το νόμισμα από άλλη πλευρά, κινούμαστε στους δρόμους της χώρας όπου ισχύει ο νόμος του ισχυρού, δηλαδή του μεγαλύτερου σε όγκο – κάθε φορτηγατζής ή οδηγός λεωφορείου/τρόλεϊ νιώθει πως κουμαντάρει δράκο της Daenerys Targaryen στο Game of Thrones και πως όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να υποταχθούν.
Η χώρα όπου ισχύει ο άγραφος νόμος που περιγράφεται όμορφα με το "μα καλά, δεν είδες που ήθελα να πάω;" και που ακυρώνει αξεσουάρ όπως τα φλας και αλάρμ. Όπου ο μπροστινός έχει δίκιο πιο συχνά κι από τον πελάτη, απλά επειδή είναι μπροστά. Όπου κάθε οδηγός κουβαλάει στα μπατζάκια περισσότερο ταλέντο και από τον Niki Lauda, νιώθοντας περίσσια σιγουριά πως θα αντιδράσει σωστά, άσχετα με το αν έχει πιο 1-2 ποτηράκια ή αν τρέχει με φθαρμένα ελαστικά και τέρμα γκάζι στα στενά της Κυψέλης.

 

Μην το κουράζω, στα μέρη μας ο καθένας κάνει ότι γουστάρει – απλά επειδή ελλείψει κράτους/αστυνόμευσης ξέρει ότι μπορεί! Δεν θα σταθώ στο ξενέρωτο «οι ξένοι δεν τα κάνουν αυτά» αλλά θα προχωρήσω στην παράθεση 42 νόμων που ισχύουν σε άλλες χώρες και θα σας αφήσουν να ξύνετε το κεφάλι εκφράζοντας την απορία "τι θέλει να πει ο ποιητής". Νόμοι που αψηφούν κάθε έννοια της λογικής.
Ready; Steady, go!
#1 Στην πολιτεία της Αλαμπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαγορεύεται να οδηγεί κανείς με δεμένα μάτια!
#2 Στη Γιουρίκα της Καλιφόρνια απαγορεύεται κάποιος να κοιμάται στο οδόστρωμα!
#3 Παραμένουμε στην ίδια χώρα και την ίδια πολιτεία, πάμε όμως στην κομητεία του Γκλέντεϊλ την οποία αν επισκεφτείτε ποτέ, θα σας προτείναμε να μη πηδάτε από αυτοκίνητα όταν αυτά κινούνται με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Δεν είναι μόνο αυτοκτονικό, είναι και παράνομο!
#4 Στη Βραζιλία το να κατεβαίνεις σε πλαγιά με νεκρά φέρνει πρόστιμο 84.13 ρεάλ!
#5 Επίσης στη Βραζιλία, αν μείνεις από βενζίνη όχι μόνο πληρώνεις πρόστιμο αλλά σου παίρνει και το όχημα γερανός!
#6 Στο Νταν της Νότιας Καλιφόρνια απαγορεύεται να οδηγείς στο πεζοδρόμιο. Αυτοκίνητο. Για ‘μηχανάκια’ το θεωρούν αυτονόητο. Δεν έχουν έρθει Ελλάδα φαίνεται.
#7 Στην ίδια πόλη, απαγορεύεται να οδηγείς μέσα σε νεκροταφείο.
#8 Παραμένουμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μεταφερόμαστε όμως στην πολιτεία της Τζόρτζια και την πόλη Ντάμπλιν, όπου αν οδηγήσεις μέσα σε παιδική χαρά (!) σε περιμένει βαρύ πρόστιμο.
#9 Στο Οντάριο του Καναδά κάθε μοτοσικλετιστής είναι υποχρεωμένος να έχει μόνιμα και τα δύο χέρια στο τιμόνι αλλά και τον ποπό του στη σέλα! Αν σταθείς στα πόδια για να ξεπιαστείς ή να αποφύγεις το ταρακούνημα από μία λακκούβα, μπορεί να υποχρεωθείς να πληρώσεις 2000 δολάρια σε πρόστιμο!
#10 Στην Πολιτεία του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επιτρέπεται να είσαι ξαπλωμένος σε στρώμα που βρίσκεται στην καρότσα ενός pick-up αν είσαι άνω των 18!
#11 Στην Πολιτεία της Ιντιάνα απαγορεύεται να αγοράσεις πολλά αγαθά τις Κυριακές. Μπύρα, κάρυ και αυτοκίνητο για παράδειγμα.
#12 Συνέχεια με τις ΗΠΑ όπου απαγορεύεται να βάζεις μόνος σου βενζίνη στο Νιου Τζέρσεϊ.
#13 Στο Ντένβερ του Κολοράντο, δεν θα βρεις πολλά μαύρα αυτοκίνητα. Κι αυτό διότι απαγορεύεται η κυκλοφορία τους τις Κυριακές!
#14 Στη Βραζιλία απαγορεύεται να έχεις αυτοκόλλητα στα τζάμια του αυτοκινήτου σου!
#15 Επίσης στη χώρα της Σάμπα απαγορεύεται να τροποποιείς το είδος ή το χρώμα των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου!
#16 Στην Ταϊλάνδη απαγορεύεται να οδηγείς χωρίς μπλούζα. Και καλά οι άντρες, να το καταλάβω. Όμως να το απαγορεύουν και στις γυναίκες; Απαράδεκτοι!
#17 Κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στο Λουξεμβούργο πρέπει να έχει υαλοκαθαριστήρες! Άσχετα αν στη χώρα αυτή υπάρχουν πολλοί συλλέκτες με οχήματα άλλης εποχής που δεν είχαν παρμπρίζ.
#18 Στην Μεγάλη Βρετανία μπορεί να πληρώσεις 1000 λίρες αν είναι βρώμικος ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.
#19 Τι κι αν στη Σκανδιναβία το μισό χρόνο δεν νυχτώνει; Όποιο όχημα κινείται στο δρόμο, πρέπει 24 ώρες το 24ωρο να έχει αναμμένα τα φώτα του.
#20 Στη Δανία πρέπει να ελέγχεις κάτω από το αυτοκίνητο σου πριν ενεργοποιήσεις τον κινητήρα, ώστε να βεβαιωθείς πως δεν υπάρχει κάποιος εκεί.
#21 Ελληνάρα βγάλε εισιτήρια για Μαϊάμι! Στη Φλόριδα δεν είναι υποχρεωτικό να φοράς κράνος στη μοτοσικλέτα, μόνο προστατευτικά για τα μάτια.
#22 Στην Οκλαχόμα ο ΚΟΚ σου απαγορεύει να διαβάζεις κόμικ ενώ οδηγείς!
#23 Στην Ερμόζα Μπιτς της Καλιφόρνια, δεν επιτρέπεται να χύνεις τη Μαργαρίτα σου στο δρόμο.
#24 Στη Μινετόνκα της Μινεσότα αλλά και στον ‘αιώνιο εχθρό’ των αμερικανών, τη μαμά Ρωσία, το βρώμικο αυτοκίνητο μπορεί να οδηγήσει έναν  ευέξαπτο εκπρόσωπο του νόμου να σου δώσει κλήση!
#25 Στο Σαγκ Χάρμπορ της Νέας Υόρκης απαγορεύεται να αλλάζεις ρούχα μέσα στο αυτοκίνητό σου.
#26 Αν τη βρίσκεις με το να κάνεις 100 και πλέον κύκλους γύρω από τη στρογγυλή πλατεία της πόλης σου, καλύτερα να μη μετακομίσεις στο Οχάιο.
#27 Στο Μιλγουώκι δεν μπορείς να καθίσεις στη μέση του δρόμου για να διαβάσεις την εφημερίδα σου.
#28 Στο Κεντάκι οφείλουν να μαθαίνουν τι θα πει πειθαρχία στα κατοικίδιά τους. Κι αυτό διότι αν το σκυλί σου γαυγίζει προς άλλο όχημα, μπορεί να σου φέρει λυπητερή!
#29 Στη Μοντάνα δεν μπορείς να αφήνεις μόνα τους τα πρόβατά σου στην καρότσα του φορτηγού σου.
#30 Στο Νιου Μέξικο, οι ταξιτζήδες δεν επιτρέπεται να τραβούν με τα χέρια τους πελάτες μέσα στα ταξί τους.
#31 Οι πυρομανείς δεν έχουν θέση στη Γιούτα! Απαγορεύεται να πετάς φλεγόμενα αντικείμενα από το αυτοκίνητό σου!
#32 Στο Σαν Φρανσίσκο μπορείς να πλένεις μόνος σου το αυτοκίνητό σου, αρκεί να μη σκουπίζεις τα νερά έχοντας αντί για πανί, εσώρουχα!
#33 Στο Ρόκβιλ του Μέριλαντ, μπορεί να πληρώσεις ακριβά τα νεύρα σου, αν σε ακούσει αστυνομικός να βρίζεις άλλο οδηγό ή πεζό ενώ οδηγείς.
#34 Στην Αλάσκα δεν μπορείς να δέσεις το σκύλο σου στην οροφή του αυτοκινήτου!
#35 Το φαγητό είναι ιερό και με αυτό κατά νου, η πολιτεία του Άρκανσας σου απαγορεύει να πατάς μετά τις 9 το βράδυ την κόρνα μπροστά από μαγαζιά που πουλάνε κρύα αναψυκτικά ή σάντουιτς.
#36 Στο Κονέκτικατ απαγορεύεται το κυνήγι με το αυτοκίνητο! Αν θες να πυροβολήσεις, πρέπει να βγεις έξω από αυτό.
#37 Στο Τοπέκα του Κάνσας, δεν μπορείς να οδηγείς με νεκρά πουλερικά στο αυτοκίνητο.
#38 Και καλά τα νεκρά πουλερικά. Στη Μασαχουσέτη δεν μπορείς να οδηγείς έχοντας ζωντανό γορίλα στο πίσω κάθισμα!
#39 Στην πολιτεία της Νεβάδα απαγορεύεται να βάλεις την καρέκλα σου ή ένα παγκάκι στη μέση του δρόμου.
#40 Στο Όρεγκον μπορεί να πάρεις μπιλιέτο αν αφήσεις την πόρτα σου ανοιχτή περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται!
#41 Στο Ρόουντ Άιλαντ απαγορεύεται να οδηγείς έχοντας στο όχημά σου μπύρα. Ακόμα και σφραγισμένη.
#42 Στη Νότια Καρολίνα είτε φοβούνται τα ποντίκια είτε θέλουν να ανθίσει η αγορά των πλυντηρίων αυτοκινήτων καθώς πληρώνεις πρόστιμο αν έχεις σκουπίδια στο αυτοκίνητό σου.
Γνωρίζεις κι άλλους θεόμουρλους νόμους σχετικά με την κίνηση στους δρόμους; Μοιράσου τους μαζί μας.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου