ΥΛΙΚΑ
ψωμί για τοστ ( 8 φέτες)
15 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
45 ml. γάλα
2
αυγά
8 κ.σ. τυρί κρέμα ή μερέντα
Χρόνος Προετοιμασίας
20'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού.
Βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού 1-2 κ.γ. νουτέλα ή τυρί κρέμα. Αλείφουμε καλά τη φέτα του ψωμιού. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε φράουλες ή μπανάνα στο εσωτερικό. Τυλίγουμε σε ρολό.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί.
Στο μεταξύ παίρνουμε ενα ρολό και το βουτάμε στο μείγμα του αυγού. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο τηγάνι με το καυτό βούτυρο και το τηγανίζουμε απ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε το ρολό από το τηγάνι και το βυθίζουμε κατευθείαν στο μπολ με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ρολά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου