ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ηλίας Ζαρκάδας :Κανένας χωρίς Στέγη, Τροφή , Ρεύμα, Νερό ,Περίθαλψη !

O  Τόπος μας & οι Άνθρωποι 
Χρειάζεται ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ στην ΠΕΡΙΟΧΗ ευθύνης μας για τον ΠΛΗΘΥΣΜΟ και τις ανάγκες του. 
Εργασία για όλους 
Κανένας Άστεγος - Κανένας Χωρίς Τροφή - Κανένας Χωρίς Ρεύμα 
Κανένας Χωρίς Νερό - Κανένας Χωρίς Περίθαλψη 


Ο Άνθρωπος είναι το κεφάλαιο και ο θησαυρός αυτής της πόλης. Πάνω σε ένα άνθρωπο η κοινωνία επενδύει εκατομμύρια ευρώ. Από την στιγμή που θα γεννηθεί, έως την στιγμή που θα μπει στην παραγωγική ζωή του. Χρήματα για να γεννηθεί στο μαιευτήριο, χρήματα για τα σχολεία, χρήματα για την τροφή του κλπ.
Αν αυτός ο άνθρωπος πεθάνει νωρίς η κοινωνία χάνει το κεφάλαιο που επένδυσε. Αν αυτός ο άνθρωπος πάθει ατύχημα τότε η κοινωνία επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με την περίθαλψη του.
Η αναγωγή του παραδείγματος σε χρήματα γίνεται για να δείξει ότι όταν υπάρχει κοινός κουμπαράς όπως στην περίθαλψη τότε η αδιαφορία για τα κοινά αδειάζει την τσέπη όλων μας. Παράδειγμα, αν ο "γιωργάκης το τσογλάνι" τράκαρε με το μηχανάκι του και έμεινε παράλυτος, για όσα χρόνια ζήσει εμείς οι πολίτες θα πληρώνουμε την περίθαλψη του. Η περίθαλψη ενός αναπήρου κοστίζει δεκαπλάσια και είναι καθημερινή. Ο μόνος κερδισμένος είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες που ως το πλείστον δεν είναι ελληνικές. 
Άρα για κάθε Άνθρωπο που χάνουμε λόγω της αδιαφορίας μας, κάθε μέρα τρέχει ένας ποταμός χρημάτων και πηγαίνει στις τσέπες του εξωτερικού. Αυτό λέγεται ακατάσχετη αιμορραγία ιατρικά, ή ακατάσχετη χρηματορραγία στην συγκεκριμένη περίπτωση. 


Βασικές αρχές της Προσβάσιμης Πόλης

Εργασία για Όλους
Ο Δήμος δημιουργεί νέες επιχειρήσεις και τις παραδίδει σε ανέργους. Επιβλέπει για την καλή λειτουργία τους για τα πρώτα πέντε χρόνια. Οι δημότες θα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται και να αφήνουν απέξω τον κακό τους εαυτό. Ο Δήμος θα δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας ώστε να εγγυηθεί την καλή λειτουργία των επιχειρήσεων. Οσοι θέλουν να εργαστούν θα είναι προστατευμένοι από τους λίγους που θέλουν να καταστρέψουν κοιτώντας τα μικροσυμφέροντα τους. Λογιστής, Δικηγόρος, Σύμβουλος Επιχείρησης, Ψυχολόγος θα είναι μέλη της ομάδας που θα υποστηρίζει την επιχείρηση.
Κανένας Άστεγος
Ο Δήμος ανακαινίζει παλαιές εγκαταλελειμένες οικίες και τις παραδίδει σε αστέγους. Οι άστεγοι υποστηρίζονται σε τροφή, ψυχολογική και ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση έως ότου πατήσουν στα πόδια τους και καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους. 
Κανένας Χωρίς Τροφή
Ο Δήμος θα διαθέσει τρόφιμα σε όσους αδυνατούν να έχουν πλήρη τροφή στο τραπέζι τους. Ταυτόχρονα ο Δήμος σε συνεργασία με Γεωπόνους θα δημιουργήσει τοπικούς λαχανόκηπους με εξελιγμένη γεωργία και θα εκπαιδεύσει τους ανθρώπους ώστε να παράγουν οι ίδιοι ένα μέρος της τροφής τους. Κάθε τετραγωνικό εντός του Δήμου θα αξιοποιηθεί ώστε η πόλη να γίνει αυτάρκης σε τρόφιμα, αλλά η τροφή να γίνει και ένα εξαγωγικό προϊόν της πόλη μας. 
Κανένας χωρίς Ρεύμα
Ο Δήμος σε συνεργασία με την ΔΕΗ θα επανασυνδέσει το ρεύμα σε όλα τα σπίτια όπου έχει κοπεί. Θα γίνει διακανονισμός των λογαριασμών και μέρος αυτών θα πληρωθεί από τον Δήμο ώστε να γίνει η επανασύνδεση. Αυτό λέγεται ανταπόδοση. Ο Δήμος θυμάται ότι οι δημότες πλήρωναν τους φόρους τους όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα που βρίσκονται σε δύσκολη θέση τους βοηθάει να ξανασηκωθούν.
Ταυτόχρονα ο Δήμος θα ξεκινήσει την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες κλπ) σε ολόκληρη την επικράτεια του ώστε να υπάρχει κάλυψη 100% των αναγκών του Δήμου και σε επόμενη φάση η ενέργεια να καταστεί ακόμα ένα εξαγωγικό προϊόν της πόλης.
Κάνενας Χωρίς Νερό
Ο Δήμος θα επανασυνδέσει σε όλα τα σπίτια το νερό και δεν θα ξαναυπάρξει διακοπή νερού για να κανένα λόγο σε αυτό το κύριο αγαθό ζωής. Η ΔΕΥΑΜΒ θα ξαναγράψει νέους κανονισμούς με τους οποίους θα προστατεύει το νερό και θα το διαθέτει στους δημότες της πόλης. 
Θα εγκατασταθούν νέοι μετρητές και νέοι σωλήνες που θα ελέγχουν την διαρροή υδάτων καθώς θα γίνονται καθημερινά μετρήσεις από διάφορα σημεία της πόλης για την ποιότητα του νερού.
Κανένας Χωρίς Περίθαλψη
Ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών θα φροντίσει να έχουν όλοι την περίθαλψη και τα φάρμακα που τους αναλογούν. Αγοράζοντας μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκων και πληρώνοντας μετρητά ο Δήμος θα διεκδικήσει μεγαλύτερες εκπτώσεις από τους προμηθευτές φαρμάκων και ιατρικών ειδών.  
Ταυτόχρονα, ο Δήμος γνωρίζοντας ότι η θεραπεία κοστίζει πολλαπλάσια από την πρόληψη, θα ρίξει το βάρος στην πρόληψη από νεαρή ηλικία. Ιατρικές εξετάσεις για όλο το φάσμα των ασθενειών θα γίνονται ανά εξάμηνο για όλους τους δημότες, από την παιδική ηλικία έως τα βαθιά γεράματα.
Θα δημιουργηθούν δύο νέα Νοσοκομεία και διάφορες ιατρικές εγκαταστάσεις. Στόχος είναι η 100% αυτάρκεια των δημοτών σε ιατρικές υπηρεσίες και αργότερα η δημιουργία Ιατρικού Τουρισμού ο οποίος θα γίνει ακόμα ένα εξαγωγικό προϊόν της πόλης. 
Κάνοντας χρήση Εξυπνότερων Ενοποιημένων Λύσεων θα έχουμε πολλαπλά οφέλη από τις δράσεις μας. Κάνουμε πράξη την λαική σοφία "με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια" και "Το τερπνόν, μετά του ωφελίμου". 
Ηλίας Ζαρκάδας
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου
Απλός Πολίτης
Μηχανικός Πληροφορικής


Μπορείτε να με βρείτε:
www.prosvasimipoli.gr
https://www.facebook.com/elias.zarkadas
https://www.facebook.com/prosvasimipoli.gr
ezarkadas@gmail.gr
Τηλέφωνο 6948 106 836

prosvasimipoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου