ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΕΤΤ: Προσοχή στις αναπάντητες κλήσεις από εξωτερικό που μπορούν να σας υπερχρεώσουν!

Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις τάξεις των χρηστών αφού αρκετοί είναι αυτοί που δέχονται κλήσεις από άγνωστα, εκτός Ελλάδας, νούμερα και εν τέλει υπερχρεώνουν τους λογαριασμούς των κινητών τους τηλεφώνων.

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση-προειδοποίηση για να επιστήσει την προσοχή των χρηστών, προκειμένου να αποφύγουν αυτά τα δυσάρεστα συμβάντα.
κλήσεις απο εξωτερικό, κλησεις απο το εξωτερικο, προσοχη στις κλήσεις απο εξωτερικό, κλησεις απο βουλγαρια, εεττ κλησεις εξωτερικου, κλήσεις απο εξωτερικό από κινητό, κλήσεις απο εξωτερικό προσοχη
Η ΕΕΤΤ συνιστά στους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή προτού προβούν σε επανάκληση εισερχομένων κλήσεων από το εξωτερικό, των οποίων δε γνωρίζουν την προέλευση, λόγω ενδεχόμενης αυξημένης χρέωσης. Έχει διαπιστωθεί ότι πραγματοποιούνται απρόσκλητες κλήσεις από αριθμούς του εξωτερικού οι οποίες σκόπιμα εμφανίζονται ως αναπάντητες. Με τον τρόπο αυτό, ο καλών επιδιώκει κακόβουλα να παροτρύνει τον καλούμενο συνδρομητή, ώστε να καλέσει τον αριθμό και να υποστεί, στη συνέχεια, υψηλή χρέωση.
Τα εν λόγω νούμερα ξεκινούν συνήθως από +375, +371 ή +359 και αντιστοιχούν σε Λευκορωσία, Λετονία και Βουλγαρία αντίστοιχα.
Γίνεται μια «αναπάντητη» στο χρήστη, ο οποίος αν επιχειρήσει να καλέσει το νούμερο αργότερα θα χρεωθεί υπέρογκα ποσά, ακόμη και πάνω από €20, για μόλις λίγα δευτερόλεπτα ομιλίας, προτού καταλάβει ότι το νούμερο είναι «απάτη». Αν, λοιπόν, βρείτε τέτοιες «περίεργες» αναπάντητες κλήσεις στη συσκευή σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τιςδιαγράψετε και από το ιστορικό σας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι κλήσεις πραγματοποιούνται κυρίως πολύ βραδυνές ή πρωϊνές ώρες.
Επιπλέον, η ΕΕΤΤ έχει εκδώσει ανακοίνωση και τις χρεώσεις των ΥΠΠ (Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης) που επίσης χρεώνουν αρκετά τους καταναλωτές (αν και συνήθως αναφέρεται στα «ψιλά» γράμματα) και αφορούν τους δεκαψήφιους αριθμούς 901ΧΧΧΧΧΧΧ,909ΧΧΧΧΧΧ και στους πενταψήφιους σύντομους κωδικούς 14ΧΧΧ190ΧΧ-195ΧΧ και54ΧΧΧ.


galsnguys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου