ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Βαγιεκάνο - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4 και φουλ για τίτλο!!

Βαγιεκάνο - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4
Η Ατλέτικο πέρασε εύκολα (4-2) από τη συμπολίτισσα Βαγιεκάνο και είναι στην κορυφή μαζί με την Μπάρτσα.
Η έξοδος ήταν κοντινή. Για την ακρίβεια η Ατλέτικο δεν έφυγε από τη Μαδρίτη, καθώς το «Βαγιέκας» είναι ένας από τους δήμους της ισπανική πρωτεύουσας. Κάπως έτσι οι Ροχιμπλάνκος δεν είχαν πρόβλημα να περάσουν εύκολα από την κοντινή αυτή έδρα, επικρατώντας με 4-2, νίκη που τους έφερε έστω και για λίγο μόνους πρώτους.
Το παιχνίδι ήταν από την αρχή του ανοικτό και θα μπορούσαν εκατέρωθεν να έχουν σημειωθεί και άλλα γκολ. Το ξεκίνημα πάντως το έκανε ο Βίγια. Ο Ντιέγκο Κόστα έκλεψε τη μπάλα και αφού έπαιξε με τον παρτενέρ του στην επίθεση το 1-2, ο Βίγια σκόραρε το 10ο φετινό του στην Πριμέρα. Με αυτό τον τρόπο ο Αστουριάνος φορ βρέθηκε για 10η από τις 11 συνολικές χρονιές του στα σαλόνια να έχει βάλει από 10+ γκολ (181 συνολικά)! Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα η Ράγιο κέρδισε πέναλτι σε μάλλον ανύπαρκτη ανατροπή του Μπουένο από τον Μανκίγιο. Ο Κουρτουά όμως... ψάρεψε τον Βιέρα και απέκρουσε το πρώτο πέναλτι της ισπανικής καριέρας του.
Στο 30 ήρθε το 0-2 μετά από πολύ ωραία συνδυασμό των Ντιέγκο Κόστα, Σόσα και με τον Αρντά Τουράν να πλασάρει ανενόχλητος. 10 λεπτά πιο μετά συνέβη το ίδιο στην αντίθετη περιοχή. Λαριβέι και Τρασόρας άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα και ο Βιέρα εξιλεώθηκε μερικώς για το χαμένο πέναλτι. Πριν την ανάπαυλα όμως ο Αρντά Τουράν θα έκανε με κοντινό πλασέ το 1-2. Στην επανάληψη (75') ο Ντιέγκο Κόστα θα πλησίαζε επιτέλους το πρώτο του γκολ εδώ και περίπου ένα μήνα, αλλά τελικά αυτό χρεώθηκε σωστά ως αυτογκόλ του Σαούλ που έβαλε τελευταίος το πόδι του και έκλεψε τη δόξα από τον Βραζιλιάνο.
Το ματς είχε ανοίξει για τα καλά και ένα λεπτό αργότερα με κεφαλιά του Λαριβέι η Βαγιεκάνο μείωσε και ανησύχησε κάπως την Ατλέτικο που έκτοτε πιέστηκε και γλύτωσε σε δύο περιπτώσεις να δεχτεί και τρίτο γκολ. Το φινάλε τη βρήκε εκεί που ήθελε και άφησε την αντίπαλο της κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Για τη Ράγιο αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς ομάδα με τόσο χάλια άμυνα και 51 γκολ παθητικό στην 21η αγωνιστική έχει να εμφανιστεί από την Καστεγιόν της σεζόν 1981-'82.
Ράγιο Βαγιεκάνο: Ρουμπέν, Τίτο, Σαούλ, Αρμπίγια, Νάτσο, Μπαένα (75' Νέρι Καστίγιο), Τρασόρας, Βιέρα (82' Ιάγο Φαλκέ), Λας (56' Ροτσίνα), Μπουένο, Λαριβέι
Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Μανκίγιο, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά Τουράν Κριστιάν Ροδρίγκες (60' Ολιβερ Τόρες), Βίγια (79' Ραούλ Γκαρθία), Ντιέγκο




gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου