ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αρχίσατε να ξεχνάτε τι είναι το σεξ;



Πρέπει να το πάρεις απόφαση: εσύ και το κορίτσι σου, που τον πρώτο καιρό της σχέσης σας κάνατε τους γείτονες να πηγαίνουν κουρέλια στη δουλειά από την αϋπνία, δεν είστε πια στα σεξουαλικά high σας. Για την ακρίβεια, το σεξ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση – άραγε υπάρχει τρόπος να ανακόψεις την καθοδική πορεία του;

Σου έχουμε ένα καλό και ένα κακό νέο. Θα ξεκινήσουμε από το κακό για να σε γλυκάνουμε στο τέλος. Το κακό νέο είναι πώς από αυτό το σημείο και έπειτα, τα πράγματα μόνο θα χειροτερεύουν. Ναι, αυτό που διάβασες. Πρέπει να το πάρεις απόφαση πως όσο καιρό παραμένεις σε σχέση με το ίδιο κορίτσι, το σεξ θα γίνεται ολοένα και σπανιότερα, σε μικρότερη ένταση και με λιγότερη περιπέτεια. Βασικά, από εδώ και πέρα το σεξ θα γίνει μια παράπλευρη δραστηριότητα στη σχέση σας και, σε αντίθεση με τους πρώτους μήνες που βγαίνατε , δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη (γελάει ο κόσμος με αυτούς που μετά από πολλά χρόνια σχέσης ισχυρίζονται πως κάνουν σεξ δύο φορές τη μέρα).



















Το καλό νέο είναι πως αυτή η τρομακτική διαπίστωση δεν ισχύει μόνο για εσάς αλλά και για τα περισσότερα ζευγάρια εκεί έξω.  Δεν ξέρω κατά πόσο σε παρηγορεί αυτή η συλλογική ασεξουαλικότητα, αλλά σίγουρα είναι κάπως ανακουφιστικό να ξέρεις πως και τα φιλικά σας ζευγάρια δεν σκοράρουν και πολύ καλύτερες επιδόσεις από εσάς. Ο Γιώργος και η Κατερίνα δεν κάνουν το κρεβάτι να τρίζει κάθε βράδυ και το πιο απολαυστικό πράγμα που έκαναν αυτή την εβδομάδα ο Ανδρέας και η Σοφία ήταν που τη Δευτέρα έφτιαξαν σουφλέ σοκολάτας στα μικροκύματα.
Πόσο “λίγο σεξ” όμως θεωρείται “πολύ λίγο”; Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα αντρικού περιοδικού, ο μέσος άντρας κάνει σεξ δύο φορές την εβδομάδα αν είναι παντρεμένος, μια φορά την εβδομάδα αν είναι single και τρεις φορές την εβδομάδα αν είναι single μεν, αλλά έχει κάτι “να παίζει” δε. Σε μια άλλη έρευνα, που συμμετείχαν περισσότερα από 20.000 ζευγάρια, βρέθηκε πως το 26% κάνουν έρωτα μια φορά την εβδομάδα ενώ η πλειοψηφία το κάνει 1 με 2 φορές το μήνα. “Sexless” (σε ελεύθερη μετάφραση “ανέραστα”) θεωρούνται επισήμως τα ζευγάρια που κάνουν σεξ λιγότερο από 10 φορές το χρόνο - κάτι λιγότερο, δηλαδή, από 1 φορά το μήνα. Όλα αυτά είναι βεβαίως ενδεικτικά, αλλά δεν πρέπει να τα παίρνεις και πολύ τοις μετρητοίς: τα ποσοστά και οι αριθμοί διαμορφώνονται και αλλάζουν από την ηλικία του ζευγαριού, το διάστημα που είναι μαζί, τον τρόπο ζωής τους, την υγεία τους και την γενικότερη κατάσταση της σχέσης.



















Τι να τα κάνεις τα ποσοστά και τις έρευνες, όμως, αφού εσένα το πρόβλημα σου παραμένει; Όπως με όλα τα προβλήματα εκεί έξω, η λύση κρύβεται στην αιτία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, λοιπόν, το σεξ μειώνεται όταν...  

Το ζευγάρι βαριέται

Κανένας αυθορμητισμός, καμία έκπληξη, καμία ανατροπή στην τέλεια ρουτίνα της καθημερινότητάς σας. Να οι μεγαλύτεροι εχθροί της λίμπιντο. Οι πιο τέλεια τακτοποιημένες σχέσεις, είναι και οι λιγότερο ενδιαφέρουσες. Το σεξ δεν ευδοκιμεί σε τέτοια ήπια κλίματα.

 Το ζευγάρι μισιέται

Δεν την μισείς και σε μισεί κυριολεκτικά, υπό την έννοια ότι εύχεστε ο ένας το κακό του άλλου. Είναι, όμως, τόσο συσσωρευμένος ο θυμός μέσα σας για όλα εκείνα που κάνετε και ενοχλείτε ή πληγώνετε ο ένας τον άλλο, που εδώ η μη διαθεσιμότητά σας για σεξ λειτουργεί σαν μια άτυπη τιμωρία.

Το ζευγάρι έχει κατάθλιψη

Δεν περιμένεις εμάς να σου πούμε πως αν περνάτε μια καταθλιπτική κατάσταση, π.χ. μακρόχρονη ανεργία ή ένα θλιβερό γεγονός, π.χ. έναν θάνατο, μέσα στις παράπλευρες απώλειες μπορεί να βρίσκεται και η σεξουαλική σας ζωή.

Το ζευγάρι είναι κουρέλι

Αυτό που γλίτωσες από την ανεργία, το βρίσκεις τώρα μπροστά σου από την υπερβολική δουλειά. Αν ένας από τους δύο ή και οι δύο δουλεύετε από την αυγούλα ως τα μεσάνυχτα, λογικά το μόνο που θέλετε να κάνετε στο τέλος της ημέρας είναι να παραγγείλετε σουβλάκια και να δείτε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς – το οποίο και δεν ολοκληρώνετε γιατί σας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ.



















Επειδή δεν μας αρέσει να σου λέμε ψέματα, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, παρά μόνο υπομονή. Αν ρωτήσεις οποιοδήποτε αγαπημένο ζευγάρι που είναι πολλά χρόνια μαζί, θα σου επιβεβαιώσει πως οι σχέσεις κάνουν κύκλους σεξουαλικά: άλλοτε το σεξ είναι στα πάνω του και άλλοτε στα τάρταρα. Αν όμως δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στο ζευγάρι ή τρίτος άνθρωπος στη μέση, η λίμπιντο θα επανέλθει. Στο μεταξύ, η πίεση μόνο κακό κάνει ψυχολογικά και στους δύο, καθώς εκείνη αισθάνεται την ανάγκη να σε απωθήσει και εσύ πληγώνεσαι ως άντρας από την απόρριψή της.
Οπότε για αρχή, προσπαθήστε να συγχρονίσετε την λίμπιντό σας, να εντοπίσετε τις ώρες που και οι δύο είστε στο σωστό mood για χάδια, φιλιά και ερωτικά παιχνίδια. Αν οι προσπάθειές σου πέφτουν πάντα στο κενό, ίσως έχει έρθει η ώρα να το συζητήσετε. Πράγματι, τέτοιες συζητήσεις είναι εξαιρετικά άβολες και ναι, ίσως θα χρειαστεί στην αρχή να προγραμματίζετε τις συνευρέσεις σας, πράγμα το οποίο σου φαίνεται “στημένο” και προσποιητό. Το καλό όμως με το σεξ είναι πως όσο πιο συχνά το κάνεις, τόσο πιο πολύ το θες. Αντιθέτως, αν αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους θα δεις τη σεξουαλική σας ζωή να σας κουνά μαντίλι.





















Άλλα μέτρα που μπορείς να πάρεις: Αν έχετε παχύνει, αδυνατίστε.  Τίποτα δεν είναι πιο σέξι απ’ το να βλέπεις το σώμα της να βελτιώνεται αλλά κυρίως, τίποτα δεν είναι πιο ευεργετικό για την ψυχολογία σου από το να βλέπεις τον εαυτό σου να αλλάζει προς το καλύτερο. Κάντε γυμναστική, έστω λίγη κάθε μέρα. Όσο το σώμα πλημμυρίζει με ενδορφίνες, θα πλημμυρίζετε με όρεξη για ζωή και για σεξ. Προσέξτε την εμφάνισή σας. Φόρα ωραία ρούχα, καλύτερα εσώρουχα και μην πέφτεις στο κρεβάτι δίπλα της χωρίς να έχεις κάνει μπάνιο, όσο κομμάτια από την κούραση κι αν είσαι. Κλείσε τις συσκευές που σε αποσυντονίζουν. Πάτα το off στην τηλεόραση, στο pc, στο tablet και στο smartphone σου γιατί μην ξεχνάς πως επί της ουσίας το σεξ είναι ένα είδος διασκέδασης, οπότε όσο λιγότερα διασκεδαστικά πράγματα έχεις να κάνεις, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να το προτιμήσεις.     



















Και επειδή κάποιοι ίσως σκεφτούν πως όταν το σεξ αραιώνει είναι σημάδι πως η σχέση τελείωσε, να πούμε πως αυτό ισχύει μεν, για πολύ πρώιμες και ανώριμες σχέσεις δε. Το να μένεις σε μια σχέση όπου το σεξ έχει περιοριστεί είναι όντως ενός είδους συμβιβασμός - ένας συμβιβασμός που δεκάδες πριν από σένα δέχτηκαν να τον κάνουν γιατί μέσα στη σχέση παίρνουν άλλα πράγματα, καλύτερα από το σεξ. Τι είναι καλύτερο σε μια μακροχρόνια σχέση από το σεξ; Α, δεν θα σου κάνουμε spoilers. Είναι μια από τις μεγάλες, ωραίες εκπλήξεις της ζωής που μέλλει να ανακαλύψεις.


oneman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου