ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Όσοι ήρθαν ,απλά έφυγαν για να φέρουν όλα τα πράγματα τους στην Ελλάδα για πάντα!!!


Ξένοι που ξαναέγιναν... «'Ελληνες»!

Είτε γιατί βρίσκουν ένα καλό συμβόλαιο, είτε γιατί αγάπησαν την Ελλάδα και δέθηκαν μαζί της, είτε διότι λατρεύτηκαν από τον κόσμο, είναι αρκετοί οι ξένοι ποδοσφαιριστές, που επέστρεψαν στα ελληνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

     Η τελευταία βόμβα ήταν αυτή του Ντουντού Σεαρένσε στον ΟΦΗ, του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή με τη μεγάλη διεθνή καριέρα, από τον οποίο πάντως υπήρχαν παράπονα από τον κόσμο, την τελευταία του σεζόν με τον Ολυμπιακό. Στα 31 του πιά, ο αμυντικός μέσος ήρθε με εξάμηνο συμβόλαιο στην κρητική ομάδα και έχει ο Θεός, ενώ πριν ήταν στην Γκοιαν.
   Στον ΟΦΗ βέβαια είχε επιστρέψει από τον Ολυμπιακό και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, όμως μολονότι κατάφερε να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε, εντούτοις η αγωνιστική του καριέρα πήρε τον κατήφορο. Από την κρητική ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, πέρασε πάντως και δεν… «άγγιξε», όπως λέμε λαϊκά, λύνοντας το συμβόλαιό του σε καλό κλίμα.
     Μία ακόμη επιστροφή ήταν αυτή του Ιβάν Μαρκάνο. Ο Ισπανός αμυντικός ήρθε με τις ευλογίες του Μίτσελ και λόγω του τραυματισμού του Σιόβα. Η εμπειρία του από το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό είναι ταμάμ για τους Ερυθρόλευκους. Στον Ολυμπιακό είχε αγωνιστεί με επιτυχία την περίοδο 2011-12, ως δανεικός, ενώ είχε σημειώσει και 4 γκολ μετά 28 ματς. ΄Για να αγωνιστεί μετά στη Ρούμπιν Καζάν και να επιστρέψει στα ήρεμα νερά του λιμανιού του Πειραιά.
     Νάτος και ο Μίχαελ Γκσπούρνινγκ! Επέστρεψε για να μας θυμίσει εκείνη την περίοδο που κατέβαζε ρολά στην Ξάνθη και το… γλωσσοδέτη που αφορά το επίθετό του! Το πρόβλημα πλέον θα το έχουν κυρίως οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ που από το εύηχο Γλύκος, θα πρέπει να βάλουν κι αυτό του Αυστριακού με τα πολλά σύμφωνα, στις κουβέντες και τα γραπτά τους! Στα 32 του πλέον, έμεινε ελεύθερος από το Σιάτλ, όμως οι τερματοφύλακες ειδικά, όσο περνούν τα χρόνια, πολλές φορές γίνονται καλύτεροι!
     Στο τσακ ήταν να ολοκληρωθεί η μεταγραφή- επιστροφή του Ασουνσάο στον Λεβαδειακό, ενός ποδοσφαιριστή με διεθνή καριέρα, που είχε παίξει παλαιότερα ως δανεικός στην ΑΕΚ (2004).
      Είναι πολλοί όμως οι ξένοι ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν στην Ελλάδα, είτε για να αυξήσουν τις χρυσές σελίδες του βιογραφικού τους, είτε για να βάλουν τα τελευταία ένσημα!
     Κάποιες από τις τρανταχτές περιπτώσεις που θυμόμαστε είναι του Τζιοβάνιο Ντε Ολιβέιρα, αυτού του Μάγου που πρωταγωνίστησε από το 1999-2005 στον Ολυμπιακό και γύρισε το 2006-07 για να παίξει και στον Εθνικό Πειραιώς!
      Ο Όλεγκ Προτάσοφ, το Μινγκ του Ολυμπιακού. Ο Ουκρανός που είχε έρθει στους Ερυθρόλευκους με τον Λιτόφτσενκο και τον Σάβιτσεφ, κάνοντας το μεταγραφικο μπαμ, αφού πέτυχε 48 γκολ σε 4 χρόνια, πή
γε στην Γκαμπ Οσάκα. Για να επιστέψει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα της Βέροιας και της Προοδευτικής!
        Ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο Ιταλός μας! Ένας σκληροτράχηλος αμυντικός που έγινε σημαία της εξέδρας για το δυναμισμό και το πάθος του.
Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ την περίοδο 2005-07 παντρεύτηκε Ελληνίδα και μετά τις Λεβάντε, Ρετζίνα, ήρθε το 2009 για τον ΠΑΟΚ και το ΄13 ξανά στην αγκαλιά της Ένωσης.
      Ο Μιλίνκο Πάντιτς ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου. Ο Σέρβος και πολύ υψηλών προδιαγραφών μεσοεπιθετικός έπαιξε για 4 χρόνια στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα από το 1991-1995 και αφού συνέχισε κάνοντας
 σπουδαία καριέρα στην Ισπανία με την Ατλέτικο Μαδρίτης (και ένα χρόνο στη βόρεια Γαλλία –Χάβρη) γύρισε στον Πανιώνιο το 1991 (μέχρι το 2001) πετυχαίνοντας στο τελείωμα 5 γκολ σε 24 ματς.
        Ο Ζοέλ Επαλέ, που είχε γίνει και σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Ο καμερουνέζος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε σε Παναχαϊκή, Αρη, Παναθηναϊκό και Ηρακλή για να αποχωρήσει για να παίξει στη Μπόχουμ το 2007 και μετά στη Μπακούν. Το 2011 ξαναγύρισε στην Ελλάδα και τον Ηρακλή!
       Ο Νέρι Καστίγιο! Αυτός ο μεξικοουρουγουανός περιφερειακός επιθετικός που αν θυμάστε, είχε σπάσει τα νεύρα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς όταν ήταν στον Ολυμπιακό! Έμεινε για 7 χρόνια στην ομάδα του Πειραιά και συγκεκριμένα από το 2000 έως το 2007 και αφού δεν κατάφερε να βρει το… γνωστό του λιμάνι, πήγε στον Άρη το 2011 για να φύγει και από εκεί μετά, συνεχίζοντας το ποδοσφαιρικό του ταξίδι.
       Ο Φρανκ Γκουέλα,  ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός γύρισε στην Ελλάδα για χάριν του Απόλλωνα Σμύρνης. Είχε παίξει παλαιότερα στις ομάδες Αναγέννηση Καρδίτσας, Κέρκυρα, Βέροια και ΑΕΛ, από την οποία τον θυμόμαστε περισσότερο για να πιάσει Ριζούπολη από το καλοκαίρι του 2013. Πριν επιστρέψει στον Απόλλωνα και μετά τη συμμετοχή του το 2008-09 με την Λάρισα αγωνίστηκε στις Αρμίνια Μπίλεφελντ και Λουντογκόρετς. Για να είμαστε όμως πιο ακριβείς, είχε ξαναδοκιμάσει στο εξωτερικό μετά την Κέρκυρα (2006-07) παίζοντας δύο χρόνια με τα χρώματα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
      Και ο γνωστός μας για την ταχύτητα, το μαλλί του και τις… δηλώσεις του, Πάτρικ Ογκουνσότο έκανε την διαδρομή Ελλάδα- εξωτερικό δύο φορές. Ο Νιγηριανός επιθετικός που αγωνίστηκε το 2000 στον Πανηλειακό και το 2002 στον Εργοτέλη, έφυγε από την κρητική ομάδα το 2006 για την Βέστερλο για να επιστρέψει στο Ηράκλειο και τον ίδιο σύλλογο το 2008. Το 2011 πήγε στη Λοκομοτίβ Πλόντβιβ και ξαναγύρισε…
     Η πιό γρήγορη… επιστροφή πάντως, λύνοντας μόνο το συμβόλαιό του χωρίς να παίξει σε άλλη ομάδα και ξανακάνοντας νέα συμφωνία ήταν αυτή του Λουτσιάνο Φιγκερόα στον Παναθηναϊκό. Έφυγε τον προηγούμενο Μάιο και Σεπτέμβρη μήνα ξαναντύθηκε στα πράσινα- τελικά- για λίγους μόνο μήνες…



gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου