ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Λάθος αντιδράσεις σε μια απιστία!



Καταρχάς, να σημειώσουμε πόσο σημαντικό είναι ότι η φίλη σας σάς ανοίγεται και παραδέχεται κάτι τόσο προσωπικό της σε εσάς. Θα μου πείτε, τότε τι σόι κολλητές θα ήμασταν, αν είχαμε μυστικά μεταξύ μας. Σωστό και αυτό αλλά δεν παύει η απιστία να είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα που μας πληγώνει και μας κάνει να νιώθουμε άσχημα.

Στην περίπτωση που συμβεί αυτή η αμήχανη στιγμή φροντίστε να μην ξεστομίσετε τις παρακάτω 3 ατάκες:

-«Μα εσύ είσαι πολύ πιο θερμή / όμορφη / σικ».  Μπορεί να το θεωρείτε κομπλιμέντο, αλλά δεν είναι. Είναι σαν να υπονοείτε ότι αν το τρίτο πρόσωπο ήταν πιο όμορφο και πιο σέξι τότε θα ήταν πολύ κατανοητό που την απάτησε ο άνδρας της. Άλλωστε, δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση και οι επιδόσεις στο κρεβάτι για τα οποία αξίζει ή δεν αξίζει να απιστήσεις, ούτε η Εντολή περί απιστίας περιλαμβάνει την υποσημείωση «εκτός και αν βρεις μια πιο όμορφη και πιο σέξι». Και τέλος, το τι κάνει κανείς στο κρεβάτι του και τι του αρέσει να του κάνουν είναι πράγματα μη μετρίσιμα και μη συγκρίσιμα. Άρα, ας αποφεύγουμε τέτοιου είδους προσπάθειες μείωσης της πέτρας του σκανδάλου και εξύψωσης της φίλης μας.

-«Τέλεια! Τώρα επιτελούς θα χωρίσεις αυτόν τον άχρηστο». Μπορεί πραγματικά - και πριν το συμβάν αυτό - αυτή να ήταν η άποψη σας για τον άνδρα της φίλης σας. Αλλά, μάλλον αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να την εκφράσετε. Να έχετε στο νου σας ότι εσείς με το άκουσμα της είδησης δικαιολογημένα θα νευριάσετε αλλά η φίλη σας μαζί με το θυμό έχει και λύπη. Έχει υποστεί ένα συναισθηματικό σοκ και μάλλον δεν έχει ανάγκη από τα δικά σας ένστικτα εκδίκησης αλλά κάποιον που να την ηρεμήσει και να της πει μια καλή κουβέντα, συμπάθεια και υποστήριξη. Μην την επιβαρύνετε, λοιπόν, με επιπλέον ηθικά διλήμματα ή αποφάσεις που πρέπει να πάρει εδώ και τώρα.

-«Άντε ρε!!;; Αλήθεια??;; Για πες, για πες. Ξέρουμε λεπτομέρειες;;»  Αν αντιδράσετε έτσι σημαίνει ότι μάλλον μπερδευτήκατε και νομίζετε ότι μιλάτε για κάποια σταρ κάπου εκεί στο μακρινό Χόλυγουντ. Ούτε συζητάτε στο κομμωτήριο τα κουτσομπολιά της εγχώριας showbiz. Έχετε απέναντι σας την φίλη σας η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και σίγουρα δεν επιθυμεί να τη αντιμετωπίζετε σαν αντικείμενο ανάλαφρης ψυχαγωγίας. Επίσης, είναι ήδη δύσκολη για εκείνη η απόφαση να σας το ανακοινώσει, πόσο μάλλον να σας δώσει και γαργαλιστικές λεπτομέρειες, οι οποίες αν είστε πραγματικές φίλες μάλλον θα σας είναι αποκρουστικές παρά ευχάριστες στο αυτί.    

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να ακούτε παρά να μιλάτε. Να κρατήσετε μια ουδέτερη, υποστηρικτική στάση παρά να αρχίσετε το κήρυγμα και τις νουθεσίες ή την εξιστόρηση ανάλογων περιστατικών που έχουν συμβεί σε άλλες γνωστές σας. Και προσωπική θερμή παράκληση: αποφύγετε πια αυτήν την τόσο κλισέ και άχρηστη πληροφορία «όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι». Και οι γυναίκες απατούν, μην το ξεχνάμε.


gamos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου