ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εσύ....η καλύτερη επένδυση...μην το ξεχνάς , προλαβαίνεις!



Όλη μας η ζωή δεν συνιστά τίποτα άλλο από μία διαρκή σειρά επενδύσεων, σε πρόσωπα, πράγματα και αξίες, που θεωρούμε κεφαλαιώδους σημασίας ή προτεραιότητας, σε δεδομένες χρονικές στιγμές. Ο χρόνος μας, η ψυχή μας, και τα ενεργειακά μας αποθέματα αφιερώνονται εξ ολοκλήρου στο κυνήγι και την ενίσχυση των συγκεκριμένων επενδύσεων, έτσι ώστε να κατορθώσουμε τις μετοχές τους να χτυπήσουν κόκκινο στο προσωπικό μας χρηματιστήριο αξιών.Και κάπου μέσα στη χρηματιστική τρέλα, κάπου χάνεσαι και ξεχνάς ότι έχεις αμελήσει να επενδύσεις στο πλέον βέβαιο κεφάλαιο: εσένα την ίδια.
Δεν λέω, καλό το να ψάχνεσαι, καλό το να ανοίγεις νέους ορίζοντας, ακόμη καλύτερο να μην επαναπαύεσαι και να αναζητάς πάντα το καλύτερο. Όλα αυτά ωστόσο τι αξία έχουν αν το πρόσωπο που τα ορίζει, δεν βρίσκεται σε μία αντίστοιχη διαδικασία διαρκούς εμπιστοσύνης και εξύψωσης; Το πλέον αξιόπιστο trust ή hedge fund (που είναι και της μόδας) είσαι εσύ η ίδια. Επανάλαβε το πολλές φορές στον εαυτό σου, και αν η ισοτιμία σου έχει αρχίσει να παίρνει την κατιούσα, φρόντισε να αποσύρεις χρήματα σου από άλλα, δευτερευούσης σημασίας κεφάλαια, και να τα σπρώξεις προς τη δικής ου πλευρά, με όλους τους δυνατούς τρόπους:
  • Ανακάλυψε τις αληθινές, πραγματικές σου ανάγκες. Και μην αποστείς ούτε λεπτό από το κυνήγι τους. Πέτα κάθε τι επίπλαστο και δεύτερο από τη ζωή σου και επικεντρώσου μόνο σε εκείνα που μπορούν να σου φέρουν ευτυχία και ψυχική υγεία.
  • Ανύψωσε την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου. Μάθε να σε αγαπάς και μην επιτρέπεις σε κανένα να σε μειώνει, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι τελικές του προθέσεις.
  • Μην απολογείσαι ποτέ για αυτό που είσαι. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα σου είναι κομμάτι της περιουσίας σου, και δεν θα αφήσεις κανέναν ούτε να την επιβουλευτεί ούτε να την κουρσέψει, προτού η ίδια δώσεις το τελικό ΟΚ.
  • Ακολούθα τη διαίσθηση σου. Σε αντίθεση με ότι πιστεύεις, ναι, το ένστικτο σπάνια κάνει λάθος. Κι όταν δεν είναι αλάνθαστο, τουλάχιστον σου δίνει τις σωστές κατευθυντήριες, ώστε να ξέρεις προς τα πού να κινηθείς.
  • Δημιούργησε μία μεγαλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Με άλλα λόγια, πάντα στόχευε ψηλότερα από τις επιδιώξεις σου, ώστε να κατακτήσεις ευκολότερα και το κάτι παραπάνω.
  • Μην επαναπαύεσαι στις δάφνες σου. Να αγωνίζεσαι συνέχεια για το καλύτερο για σένα και μόνο για σένα. Πρόσεχε και φρόντιζε τον εαυτό σου και ζήτα του τον πρώτο και τελευταίο λόγο κάθε φορά που βρίσκεσαι σε δίλημμα, αληθινό ή επίπλαστο. Έχει τις απαντήσεις…
  • Πολλαπλασίαζε τα εφόδια σου. Η γνώση είναι δύναμη. Και παρέα με αυτή η παιδεία και η μόρφωση. Παίρνε όσα περισσότερα μπορείς στην πορεία σου, τόσο από εκπαιδευτικά μέσα, όσο και από ανθρώπους που μπορούν να σου προσφέρουν αληθινά σπουδαία πράγματα.
  • Αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που μπορούν να παρουσιαστούν στο δρόμο σου. Μην αφήνεις τα τρένα να περνάνε χωρίς να ανεβαίνεις σε κανένα. Να είσαι επιλεκτική μεν, προσεκτικότατη στις επιλογές σου δε. Με σύνεση και ασφάλεια…
  • Ζύγιζε προτού δράσεις, Ο παρορμητισμός αποτελεί εξαιρετικά κακό σύμβουλο, για αυτό φρόντισε να είσαι βέβαιη πριν πράξεις το οτιδήποτε μπορεί να έχει συνέπειες γα σένα και για άλλους.
  • Τοποθέτησε τον εαυτό σου στην κορυφή του προσωπικού σου βάθρου και κοίταζε τον με θαυμασμό. Υπηρέτησε τον όσο πιο πιστά μπορείς (κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό), και φρόντισε να μην του λείψει τίποτα, κάνοντας τον ευτυχισμένο.
Εγωιστικό; Εγωκεντρικό; Κάθε άλλο. Ενισχυτικό της αξίας σου και προσδιοριστικό των λοιπών μεγεθών, ίσως. Αυτά είναι που θα κάνουν τη διαφορά και θα σε οδηγήσουν πολλά βήματα μπροστά στην προσωπική σου διαδρομή. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, εσύ και μόνο εσύ είσαι το επίκεντρο αυτής. Κι όσο κι αν αναλώνεσαι σε κάθε λογής πάρεργα και δευτερεύουσες καταστάσεις, πάλι πίσω σε σένα θα επιστρέφεις. Είσαι το σπίτι σου και οφείλεις να επενδύσεις όλες τις προσπάθειες της ζωής σου και ότι καλύτερο έχεις να δώσεις πρώτα από όλα σε σένα. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά και στυγνά οικονομικά να δεις, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Και με το παραπάνω…


marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου