ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ηλίας Ζαρκάδας : όχι σε νεολαία τούβλων και τσιμεντόλιθων !



Βιωματική Παιδεία: Το σχέδιο της Προσβάσιμης Πόλης για την Παιδεία.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι παράγουμε τούβλα και τσιμεντόλιθα μέσω του σημερινού συστήματος παιδείας και ότι υπάρχει ένας απίστευτος βιασμός των εγκεφάλων των παιδιών με άχρηστες πληροφορίες, με την εκλογή μου στον Δήμο Βόλου θα
παρέμβω στοχευμένα και ουσιαστικά στην εξέλιξη των παιδιών που είναι οι αυριανοί δημότες της πόλης μας. 

Με την Βιωματική Εκπαίδευση ο Δήμος Βόλου θα παρέμβει από το νηπιαγωγείο έως και το πανεπιστήμιο με διάφορες δράσεις οι οποίες θα δώσουν στα παιδιά Εμπειρίες που είναι το πιο ευχάριστο και το πιο πολύτιμο μάθημα για τα παιδιά και στην εξέλιξη τους ως αυριανοί ενήλικες. Το μυαλό των παιδιών είναι σφουγγάρι που μαζεύει γνώσεις και εμπειρίες, αρκεί να είναι ευχάριστες.

Στο νηπιαγωγείο

Τα παιδιά μέσω συχνών εκδρομών που θα οργανώνει ο Δήμος θα περνούν την ημέρα τους σε διαφορετικές τοποθεσίες, όπως μουσεία, δημοτικά πάρκα κλπ. 
Στους χώρους αυτούς θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις και παιχνίδια από φυσικά υλικά, ώστε να παιδιά να βρίσκονται πάντα κοντά στην φύση, αλλά και να αρχίσουν να μαθαίνουν τον πολιτισμό μας από πολύ μικρή ηλικία. 


Στο δημοτικό σχολείο
Μπαίνοντας στην πρώτη δημοτικού τα παιδιά θα λάβουν ένα δώρο από τον Δήμο Βόλου και θα είναι το πρώτο τους Laptop. Μέσα από το πρόγραμμα του ομογενή μας Νίκολας Νεγρεπόντε "'Ενα Laptop για κάθε παιδί" θα εισάγουμε τα παιδιά ευχάριστα στους δρόμους της γνώσης. 
Πληροφορίες για τον Νίκολα Νεγρεπόντε μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Στην πρώτη δημοτικού όλα τα παιδιά, αγόρια κορίτσια θα ξεκινήσουν υποχρεωτικά:
α) Μία πολεμική τέχνη. Θα τα βοηθήσει να πειθαρχήσουν τον νου και το σώμα τους.
β) Εγγραφή στους προσκόπους. Θα μάθουν να είναι ομαδικοί παίκτες και να είναι κοντά στην φύση.
γ) Ένα άθλημα. Θα μάθουν να αθλούνται κάτι που θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν και ως ενήλικες για να έχουν καλή υγεία. 
δ) Οδήγηση. Όλα τα παιδιά θα μάθουν να οδηγούνε σωστά τηρώντας τους κανόνες. Πρώτα σε ποδήλατο και αργότερα σε άλλα μηχανοκίνητα οχήματα. 

Οι εκδρομές τους θα γίνονται συχνά σε μέρη όπως κήπους, μουσεία, γηροκομείο, στρατόπεδα, νοσοκομείο, όπου θα έρθουν πρώτη τους φορά σε επαφή με όσα θα κάνουν αργότερα ως ενήλικες.

Στο γυμνάσιο
Στο γυμνάσιο τα παιδιά θα έρθουν σε πρώτη επαφή με το μελλοντικό επάγγελμα τους το οποίο θα διαλέξουν τα ίδια. Οι εκδρομές πλέον θα περιλαμβάνουν διάφορους εργασιακούς χώρους όπου θα τους δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουν για πρώτη φορά εργασίες και εργαλεία.

Ειδικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει να περάσουν λίγες ημέρες κοντά σε επαγγελματίες, μαστόρους, τεχνίτες, ψαράδες, αγρότες για να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη άποψη και θα τους βοηθήσει να βρουν το επάγγελμα που θα αγαπήσουν. 

Στο λύκειο
Στο λύκειο τα παιδιά θα μάθουν τι εστί να είσαι υπεύθυνος δημότης και θα αναλάβουν υπεύθυνες εργασίες που αφορούν τον Δήμο. 

Απογραφή των πάντων. Ο Δήμος Βόλου θα διοργανώνει δύο απογραφές κάθε έτος όπου τα παιδιά της Δευτέρας και Τρίτης Λυκείου θα επισκέπτονται κάθε σημείο της πόλης και θα απογράφουν τα κτίρια, τους κατοίκους, τα κατοικίδια, τα αυτοκίνητα κλπ. 

Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος θα έχει ενημερωμένα αρχεία για το τι συμβαίνει στην πόλη και τα παιδιά θα δουν με τα μάτια τους πως λειτουργεί η πόλη τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα είναι έτοιμοι για να γίνουν τα ίδια τα παιδιά οι ενεργοί πολίτες του αύριο.
Ο Δήμος Βόλου σε ανταπόδοση θα πληρώσει την πενταήμερη εκδρομή τους, στο εξωτερικό, για να δουν πως λειτουργούν και οι ξένες χώρες και να μαζέψουν και από εκεί χρήσιμες εμπειρίες.

Διοργάνωση τελετών. Οι μαθητές του Λυκείου θα μάθουν να διοργανώνουν τις δικές τους εκδηλώσεις σε κοινόχρηστους χώρους, όπως μουσικές εκδηλώσεις, αθλητικές, τέχνες κλπ. 

Εβδομάδα Εργασίας. Τα παιδιά του λυκείου θα περνούν μία εβδομάδα κοντά στο επάγγελμα που τους αρέσει περισσότερο και με αυτό τον τρόπο θα αρχίσουν να δένονται περισσότερο με αυτό που θα κάνουν στο μέλλον.

Υποχρεωτικό Δίπλωμα Οδήγησης Έχοντας περάσει όλα τα προηγούμενα στάδια εκμάθησης, όλα τα παιδιά θα δίνουν εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης και να είναι πλέον νόμιμοι, αλλά και υπεύθυνοι οδηγοί. 

Στο Πανεπιστήμιο
Τα παιδιά που φοιτούν στο πανεπιστήμιο της πόλης θα έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν δίπλα σε επαγγελματίες στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει. 

Ο Δήμος θα διοργανώνει συχνά κοινωνικές δράσεις όπου θα καλεί τους φοιτητές να διοργανώνουν και να φέρουν εις πέρας αυτές τις δράσεις. Βοήθεια σε ηλικιωμένους, Βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ. 

Μην με ρωτήσετε πάλι που θα βρω τα χρήματα για να πληρώσω όλα αυτά τα πράγματα. Για τα παιδιά μας πρόκειται ! ! !
  
Εσείς τα πληρώνετε και σήμερα ούτως ή άλλως. Εγώ απλώς κάνω την διαφορά και με τα ίδια χρήματα τα αξιοποιώ για να δώσω χρήσιμες εμπειρίες στα παιδιά. 

Διαδώστε αυτό το μήνυμα στους φίλους σας και βοηθήστε να βρούμε τους ψήφους που χρειάζονται.

Είμαι 100% σίγουρος ότι μπορώ να τα κάνω όλα αυτά. 
Όπως είμαι εξίσου σίγουρος ότι κα-νέ-νας άλλος υποψήφιος δεν θα τα κάνει! 

Σας ευχαριστώ.

Ηλίας Ζαρκάδας
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου
Απλός Πολίτης
Μηχανικός Πληροφορικής
Εμφάνιση Elias Zarkadas.jpg

Μπορείτε να με βρείτε:
Τηλέφωνο 6948 106 836

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου