Υλικά
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη λιωμένη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη λιωμένη
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατέψτε απαλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το μίξερ και την κόβετε στη μέση. Βάζετε πρώτα τη μισή ζύμη στο ψυγείο και συνεχίζετε να ετοιμάσετε τη σοκολατένια.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζετε την υπόλοιπη ζύμη στο κάδο του μίξερ και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με τον γάντζο της ζύμης σε χαμηλή σκάλα μέχρι να γίνει μια λείο σοκολατένια ζύμη. Στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Όταν η ζύμη είναι κρύα και σφικτή. Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζύμη βανίλιας και ανοίγετε φύλλο 20 x 20 εκατοστά και 1/2 εκ πάχος.
Στην συνέχεια τοποθετείτε τη μια ζύμη πάνω στην άλλη εναλλάξ βανίλια - σοκολάτα και τη βάζετε στο ψυγείο για 10 -15 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια κόβετε τις άκρες με ένα μαχαίρι.
Έπειτα κόβετε σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 - 12 λεπτά.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το μίξερ και την κόβετε στη μέση. Βάζετε πρώτα τη μισή ζύμη στο ψυγείο και συνεχίζετε να ετοιμάσετε τη σοκολατένια.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζετε την υπόλοιπη ζύμη στο κάδο του μίξερ και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με τον γάντζο της ζύμης σε χαμηλή σκάλα μέχρι να γίνει μια λείο σοκολατένια ζύμη. Στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Όταν η ζύμη είναι κρύα και σφικτή. Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζύμη βανίλιας και ανοίγετε φύλλο 20 x 20 εκατοστά και 1/2 εκ πάχος.
Στην συνέχεια τοποθετείτε τη μια ζύμη πάνω στην άλλη εναλλάξ βανίλια - σοκολάτα και τη βάζετε στο ψυγείο για 10 -15 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια κόβετε τις άκρες με ένα μαχαίρι.
Έπειτα κόβετε σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 - 12 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου