ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σεξ: θες γυναικολόγο για να το απολαύσεις;

                                                                     Σεξ: θες  γυναικολόγο για να το απολαύσεις;

Υπάρχουν 5 τουλάχιστον σοβαρές αιτίες που σε κάνουν να αποφεύγεις το σεξ και δεν εννοούμε τον ...πονοκέφαλο! Ο γυναικολόγος δρ. Νικόλαος Ναούμ σου δίνει τις λύσεις που χρειάζεσαι. Για να μην ντρέπεσαι, να κρύβεσαι ή να αποφεύγεις το σεξ.
Κολπίτιδα
Με έντονες κολπικές εκκρίσεις, φαγούρα και ερεθισμό στην περιοχή του κόλπου, πόνο κατά το σεξ αλλά και χαμηλά στην κοιλιά, αυτή η φλεγμονή του κόλπου προκαλείται συνήθως από λοίμωξη. Οι τρεις κοινές αιτίες είναι.
  • Τριχομονάδες Μερικές φορές είναι ασυμπτωματική ή έχεις δύσοσμες, κιτρινοπράσινες και αφρώδεις κολπικές εκκρίσεις.
  • Μύκητες Δημιουργεί φαγούρα και οι εκκρίσεις μοιάζουν με γιαούρτι.
  • Βακτηριακή κολπίτιδα Μπορεί να προέλθει από πολλά βακτήρια. Οι εκκρίσεις είναι γκριζωπές με οσμή ψαριού.
Η λύση Η θεραπεία εξαρτάται από τον τύπο κολπίτιδας που έχεις. Για τις τριχομονάδες συστήνεται κολπική ή από το στόμα μετρονιδαζόλη, για τις μυκητιάσεις αντιμυκητιασικές κρέμες, υπόθετα ή χάπια. Για τη βακτηριακή κολπίτιδα, ο γιατρός μπορεί να σου χορηγήσει χάπια μετρονιδαζόλης ή κλινδαμυκίνης.

Κακοσμία
Εάν η δυσοσμία μοιάζει με ούρα, πιο πιθανή αιτία είναι η έντονη εφίδρωση εξαιτίας ορμονικών διαταραχών ή και παχυσαρκίας και όχι η ακράτεια.
Η λύση Κάνε τακτικές πλύσεις στην περιοχή με ειδικά διαλύματα καθαρισμού και νερό. Απόφυγε τα νάιλον ή συνθετικά εσώρουχα που κρατούν τη θερμότητα και αυξάνουν την εφίδρωση. Δώσε προσοχή στη διατροφή σου, περιορίζοντας τις τροφές που προκαλούν οσμές, π.χ., κρεμμύδι, σκόρδο κ.λπ. Μη φοράς στενά παντελόνια και χάσε βάρος.

Δυσπαρευνία
Είναι ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή και τα αίτιά της είναι οργανικά, ανατομικά ή και ψυχολογικά. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε κάποια φλεγμονή, π.χ., κολπίτιδα, τραχηλίτιδα ή έρπη των γεννητικών οργάνων.
Η λύση Αν η πάθηση είναι οργανική, ο γυναικολόγος θα σου συστήσει το ανάλογο θεραπευτικό σχήμα. Αν όμως είναι ψυχολογική, ίσως χρειαστεί ψυχοθεραπεία ή και σεξοθεραπεία.


Ενδομητρίωση
Αν η συνουσία προκαλεί βαθιά εσωτερικά πόνο, μπορεί να έχεις ενδομητρίωση ή κάποια άλλη διαταραχή του τραχήλου, των σαλπίγγων, των ωοθηκών ή του εδάφους της πυέλου.
Η λύση Αφού ο γιατρός κάνει κολπική εξέταση, υπερηχογράφημα, αξονική ή μαγνητική τομογραφία, θα σου συστήσει συντηρητική ή χειρουργική αντιμετώπιση.

Ξηρότητα Κόλπου
Υπολογίζεται πως το 40% των γυναικών πάσχουν από ξηρότητα, η οποία οφείλεται στην πτώση των οιστρογόνων μετά από ορμονικές θεραπείες ή θεραπεία για ενδομητρίωση, στην εμμηνόπαυση, στον παρατεταμένο θηλασμό, στο κάπνισμα, σε κολπικές πλύσεις με σαπούνια κ.ά.
Η λύση Οι λιπαντικές κρέμες διατηρούν την υγρασία στον κόλπο για αρκετές ώρες όταν εφαρμόζονται πριν από την επαφή. Οι ενυδατικές μειώνουν την ξηρότητα μέχρι και για 3 ημέρες. Εάν οφείλεται στην έλλειψη οιστρογόνων, συστήνεται θεραπεία με οιστρογόνα, χάπια, αυτοκόλλητα, γέλη ή δαχτυλίδι υψηλής περιεκτικότητας σε οιστρογόνα.

Δυσμορφίες Γεννητικής Περιοχής
Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών παρουσιάζουν κάποια δυσμορφία στη γεννητική περιοχή, όπως μεγάλα, μικρά ή χαλαρά χείλη του αιδοίου, διευρυμένο εύρος κόλπου μετά από ένα ή δύο φυσιολογικούς τοκετούς κ.ά. Οι δυσμορφίες αυτές προκαλούν συνήθως έντονους πόνους κατά το σεξ και επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή σου.
Η λύση Η αιδοιοπλαστική. Είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος για την αποκατάσταση των δυσμορφιών της γεννητικής περιοχής. Με αυτή την επανορθωτική επέμβαση, που πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένο γιατρό, αλλάζει εντελώς η σεξουαλική ζωή σου.

Ακράτεια
Μία στις πέντε Ελληνίδες πάσχουν από ακράτεια και η διαταραχή αυτή είναι πολύ συχνή μετά από δύσκολο φυσιολογικό τοκετό, σε μεγαλύτερες ηλικίες ή στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Η λύση Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να ενδυναμώσουν το πυελικό έδαφος. Αν είναι έντονη, τότε φαρμακευτική αγωγή, ηλεκτροδιέγερση ή χειρουργική αντιμετώπιση (αιδοιοπλαστική) θα βοηθήσουν στο πρόβλημα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον δρα Νικόλαο Ναούμ, γυναικολόγο-μαιευτήρα χειρουργό με ειδικότητα στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, επιστημονικό διευθυντή του ιατρείου Ananeosi (Πατησίων 66 & Χέυδεν 6, Αθήνα, τηλ.: 210 8835100, 8835200, www.nikosnaoum.grwww.ananeosi.gr).

shape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου