ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Θυμάσαι αυτά τα websites;



Τα πράγματα αλλάζουν, δεδομένο αυτό, απλά στο ίντερνετ αλλάζουν γρηγορότερα. Τόσο, που πράγματα που κάποτε μπορεί να ήταν στην κορυφή του κόσμου (ή στη λίστα των bookmarks σου ή ακόμα και home page σου!) τώρα είναι θαμμένα στις πιο σκιώδεις γωνιές της λήθης.
Κι όμως, κάποια από αυτά υπάρχουν ακόμα!
Προσπαθήσαμε να ανασύρουμε μερικά κάποτε-απαραίτητα websites από το νεκροταφείο του ίντερνετ, χαρίζοντάς τους το πιθανότατα τελευταίο κλικ που θα πάρουν ποτέ από εμάς. Τα θυμάσαι; Και κυριότερα, τα επισκέπτεσαι ακόμα;

Audiogalaxy

Αχ, αυτές οι αθώες εποχές που ένα τραγούδι έκανε 20 λεπτά να κατέβει. Το Audiogalaxy φυσικά έχει πάψει να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά κι αν υπήρχε ακόμα, στην εποχή του Spotify δε θα είχαμε τι να το κάνουμε.

LiveJournal

Πριν το blogger και μετά τα ψιλοσκισμένα χάρτινα ημερολόγια, υπήρχε αυτό εδώ το απλό πραγματάκι. Δεν υπάρχει θέση στο σημερινό ίντερνετ για απλά πραγματάκια.

Angelfire

Περίπου το 57% της online κακογουστιάς που έχουμε δει στη ζωή μας προέρχεται από τα fan sites που στήναμε σε αυτό εδώ. Στιγμές.

Hot Or Not

Σε κάποια φάση αυτό έγινε το πρώτο μαζικό "είδατε αυτό το τέλειο online παιχνιδάκι" και είχαμε πάθει όλοι εμμονή, αλλά στην εποχή του Useless Web τέτοια ξεπηδούν δεκάδες το λεπτό. Άσε που αν θες να παίξεις hot or not πλέον, απλά διαλέγεις τους φίλους κάποιου από εσάς στο facebook και συνεχίζει από εκεί. Θα το θυμόμαστε με αγάπη.

Friendster

To Facebook πριν το Facebook (πριν και το MySpace ακόμα). Σήμερα είναι gaming site επειδή γιατί όχι.

Hi-5

Ψιλοπαρομοίως, αλλά χωρίς το gaming site-κομμάτι.

Altavista

Η ζωή πριν το Google, μέρος 1.

Lycos

Η ζωή πριν το Google, μέρος 2.

AskJeeves

Η ζωή πριν το Google, μέρος 3.

Hotmail

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως βέβαια κάποιοι ακόμα έχουν hotmail. Το msn πάντως μας άφησε χρόνους.

Kazaa

Το άλλο μεγάλο site που έθρεψε γενιές και γενιές μουσικόφιλων. Θα ακούγαμε σήμερα όσα ακούμε αν δεν υπήρχαν όλα αυτά; Τελοσπάντων, το Kazaa έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, αν μη τι άλλο επειδή βρίσκεται σήμερα σε ένα θλιβερό ενδιάμεσό στάδιο του να υπάρχει, αλλά αντί για αληθινό site,να βρίσκεις εκεί μόνο ένα πτώμα. Κλείστε το ρε παιδιά.

Geocities

Το απόλυτο πολυ-site του ξεκινήματος του ίντερνετ, θα το μάθαινες αναπόφευκτα επειδή περίπου τα μισά πράγματα που θα έψαχνες ποτέ, θα κατέληγαν κάπου στο Geocities. Για μια περίοδο έμοιαζε πως θα γινόταν βασικά Το Ίντερνετ. Ε, δεν έγινε.

Πω πω, το ίντερνετ ήταν πραγματικά άσχημο πριν 10 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου