ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 10 κανόνες της Ιταλικής κουζίνας για να γίνετε expert. Έτοιμοι;


Αν είστε από αυτούς που δεν έχετε πάρει κιλά στις διακοπές και δεν έχετε κόψει εντελώς τους υδατάνθρακες, είναι σίγουρο πως τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα το γεύμα σας αποτελείται από ζυμαρικά, μιας και το Ιταλικό φαγητό έχει μπει στα σπίτια των περισσοτέρων είτε με κάποιο ζυμαρικό είτε με οποιοδήποτε άλλο διάσημο Ιταλικό πιάτο όπως η πίτσα.
Ακόμα και οι Ιταλοί όμως κάνουν λάθη για το λόγο αυτό ένα σεβαστό Ιταλικό ινστιτούτο τροφίμων "Academia Barilla" που εδρεύει στην Πάρμα, έχει εκδώσει έναν κατάλογο με τις 10 εντολές μαγειρέματος, ώστε να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τη «μαγειρική φρίκη».
Για παράδειγμα θα πρέπει να μην πίνετε καφέ ενώ τρώτε ή να μην συνδυάσετε ποτέ τα ζυμαρικά σας μαζί με μια μπριζόλα, ωστόσο μετά το γεύμα ή το δείπνο ένα espresso μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά.
Τα ζυμαρικά επίσης σε πολλές χώρες συνυπάρχουν σε ένα πιάτο ως γαρνιτούρα, κάτι που για τους Ιταλούς είναι σχεδόν ιεροσυλία. Άλλα παρόμοια λάθη είναι η προσθήκη λαδιού κατά το βρασμό των φρέσκων ζυμαρικών.
Μερικά από τα παρακάτω και εμάς μας φάνηκαν περίεργα αλλά Ιταλοί είναι και κάτι θα ξέρουν παραπάνω για τις τεχνικές μαγειρικής στη δική τους κουζίνα.
Αυτός είναι λοιπόν ο 10κάλογος του καλοφαγά της Ιταλικής κουζίνας, για δες λοιπόν πόσους από τους παρακάτω κανόνες δεν ακολουθείς.
1. Τα ζυμαρικά και το ριζότο δεν είναι γραφτό να συνοδεύουν άλλα πιάτα, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, όπως με Ossobucco ή Milanese.
2. Καμία Ιταλική συνταγή δεν συνδυάζει τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο.
3. Τα Ιταλικά εστιατόρια δεν χρησιμοποιούν κόκκινα-άσπρα καρό τραπεζομάντιλα.
4. Μην μαγειρεύετε τα φρέσκα ζυμαρικά με λάδι στο νερό. Έλαιο προστίθεται μετά την αποστράγγιση.
6. Espresso είναι ο καφές για μετά το δείπνο και ο Cappuccino είναι για πρωινό.
7. Ενώ ένας Ιταλός εστιάτορας ανακάλυψε τη συνταγή «Fettuccine Alfredo – noodles», είναι «το λιγότερο γνωστό πιάτο στην Ιταλία".
8. H γνωστή σε εμάς σαλάτα του Καίσαρα μπορεί να έχει εφευρεθεί από την Caesar Cardini αλλά είναι σχεδόν άγνωστη στην Ιταλία.
9. Δεν χρησιμοποιούν πότε σκέτη σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά.
10. Σέβονται την παράδοση, και την "Ιταλική παροιμία», που λέει.
Ξέρει η «mamma» η οποία ξέρει από τη δική της «mamma» η οποία ξέρει από τη δική της «mamma» και έχουν δοκιμαστεί και ελεγχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου