Οι ειδικοί συστήνουν να τρώμε ψάρι δύο φορές την εβδομάδα. Εμείς σας προτείνουμε πώς να το φάτε, χωρίς κόπο και πολλά έξοδα.
Υλικά για 2 άτομα
2 μέτρια φιλέτα πέρκας (μπορεί να είναι κατεψυγμένη)
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά λίγα κλωναράκια λουίζα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την πέρκα και τη στραγγίζουμε από τα νερά. Την περιχύνουμε με το μισό χυμό από το λεμόνι και την αλατωπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κρασί και τη ρίγανη. Τοποθετούμε την πέρκα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, την περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας και από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα της λουίζας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Υλικά για 2 άτομα
2 μέτρια φιλέτα πέρκας (μπορεί να είναι κατεψυγμένη)
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά λίγα κλωναράκια λουίζα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την πέρκα και τη στραγγίζουμε από τα νερά. Την περιχύνουμε με το μισό χυμό από το λεμόνι και την αλατωπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κρασί και τη ρίγανη. Τοποθετούμε την πέρκα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, την περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας και από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα της λουίζας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου