ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Έξυπνα tips για να καλύπτετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε σίδηρο







Η έλλειψη σιδήρου είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στις νέες κοπέλες και όχι μόνο. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η έμμηνος ρύση προκαλεί τακτική απώλεια αίματος και αυξάνει και τις απώλειες σιδήρου. 
Παράλληλα όμως γνωρίζουμε ότι σήμερα μόνο το 60% των έφηβων κοριτσιών προσλαμβάνει όλη τη συνιστώμενη ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται μέσα από τη διατροφή τους. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και τι μπορεί μια νέα κοπέλα να κάνει για αυτό; Παρακάτω σας παραθέτουμε έξυπνους τρόπους για να βάλετε τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο στην καθημερινή σας διατροφή.

Έχετε πάντα στην τσάντα σας μικρά σνακ που αποτελούν καλές φυτικές πηγές σιδήρου, όπως αποξηραμένα φρούτα και κυρίως βερίκοκα, σταφίδες και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Όποτε πεινάτε μέσα στην ημέρα τσιμπάτε κάτι από αυτά.

Στα κυρίως γεύματά σας βάλτε περισσότερο κόκκινο κρέας. Το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό) είναι πλούσιο σε σίδηρο που απορροφάται εύκολα. Κατά γενικό κανόνα, όσο πιο σκούρο είναι το κρέας, το περισσότερο σίδηρο περιέχει.

Επίσης το κοτόπουλο περιέχει σίδηρο, με το μπούτι να είναι πλουσιότερο από το στήθος. Τα ψάρια περιέχουν κάποια σίδηρο, ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια (όπως το σκουμπρί και οι σαρδέλες), αλλά ακόμα καλύτερη πηγή είναι τα θαλασσινά.

Συνοδέψτε πάντα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, στα οποία θα βάλετε αρκετό ξύδι ή/και λεμόνι, που βοηθούν την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου