ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΔΩ Η ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΕΔΩ Η ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Κάτι συμβαίνει, ρε παιδί μου, μερικές φορές ειδικά σε εμάς τις γυναίκες και δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να ισορροπήσουμε ανάμεσα στα όσα συμβαίνουν στους διάφορους τομείς της ζωής μας με αποτέλεσμα μία να πηγαίνουν όλα τέλεια στα προσωπικά μας, μια να πηγαίνουν όλα τέλεια στα επαγγελματικά μας, αλλά(!) σχεδόν ποτέ να μην πηγαίνουν ταυτόχρονα! Και ενώ εσύ λες απογοητευμένη«και τι να γίνει;», έρχονται οι ειδικοί να σου δώσουν ελπίδα και βασικά να σου πουν ότι...
    η συνταγή της επιτυχίας – της επαγγελματικής τουλάχιστον – υπάρχει και μάλιστα περιλαμβάνει τα εξής υλικά: 
Mην επαναπαύεσαι στις ευκολίες σου. 
Αν κάνεις τον κόπο να κοιτάξεις γύρω σου και να εντοπίσεις ανθρώπους που θαυμάζεις και που ξεχωρίζουν στον τομέα τους, θα δεις ότι έχουν ένα πολύ ισχυρό κοινό σημείο: «ξεβολεύτηκαν» για να πετύχουν και δεν έμειναν προσκολλημένοι στις ευκολίες τους ,τις φυσικές τους κλίσεις και τα ταλέντα τους. Βρες προκλήσεις για τον εαυτό σου και τόλμησε!
Αποδέξου τις αδυναμίες σου. 
Είναι πολύ μεγάλο προσόν το να ξέρεις από μόνη σου ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία σου γιατί αυτό σου επιτρέπει να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα. Δηλαδή ξέρεις πού πρέπει να επιμείνεις και πού ίσως είναι καλύτερα να το να ξανασκεφτείς ενώ είναι ένα σημαντικό κριτήριο και για την επιλογή των στόχων σου και για την επιλογή στενών συνεργατών που θα μπορούν να σε «συμπληρώνουν».
Πάρε ρίσκο.
Ακόμα και αν δεν αισθάνεσαι απολύτως σίγουρη, ακόμα και αν νιώθεις τα πόδια σου να κόβονται μπροστά σε αυτή τη νέα επαγγελματική πρόταση, μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ειδικά σε αυτούς τους καιρούς το να φοβάσαι και να διστάζεις αντί να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου επεκτείνοντας τα όρια σου προκειμένου να πετύχεις είναι τουλάχιστον κρίμα!
Μην ανησυχείς τόόόόόόσο πολύ!
Με υπερβολικό άγχος ποτέ κανείς δεν πήγε πουθενά αφού το μόνο που κάνεις έτσι στην πραγματικότητα είναι να σπαταλάς την ενέργεια και τον χρόνο σου. Αν μέσα στην ημέρα συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να παθαίνει εμμονή με κάτι, διάκοψε ό,τι κάνεις, κάνε ένα διάλειμμα προκειμένου να αποσπάσεις την προσοχή σου και μετά ασχολήσου με κάτι άλλο πιο παραγωγικό. 
Απλοποίησε τα όλα!
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι το να αποφορτίζεις τον εαυτό σου από άγχη που σου προκαλούνται από τη μη ορθή αξιολόγηση των καταστάσεων. Δηλαδή κάνε ό,τι μπορείς ώστε να αποφεύγεις το να μεγεθύνεις το όποιο ζήτημα ! Αυτό το στοιχείο της απλότητας είναι το κλειδί σε όλα: στο πώς μιλάς, πώς διεκδικείς, πώς υλοποιείς ένα σχέδιο, πώς αποτυγχάνεις και κυρίως πώς ξαναπροσπαθείς!
Μείνε θετική. 
Το να μένεις συγκεντρωμένη μόνο στα θετικά είναι ζωτικής σημασίας αν θέλεις να γίνεις επιτυχημένη στον τομέα σου γιατί είναι αυτό που θα σε τροφοδοτήσει με δύναμη και κουράγιο ώστε να αποκτήσεις υπομονή και επιμονή στην πορεία προς τους στόχους σου.
Μάθε από τα λάθη σου.
Αποκλείεται ακόμα και ο πιο επιτυχημένος επαγγελματίας να μην κάνει λάθη στην καριέρα του. Πρέπει να αποδεχτείς ότι οι συνεχείς δοκιμασίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής. Το ζητούμενο είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου, να γίνεσαι πιο δυνατή και να θυμάσαι ότι τα πράγματα πάντα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα και ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να γίνουν πολύ καλύτερα και μάλιστα στο άμεσο μέλλον!
Συναναστρέψου τους «σωστούς» ανθρώπους.
Δεν εννοώ το να χρησιμοποιείς τις επαφές σου για να κερδίσεις κάτι επαγγελματικά, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζεις το πόσο σημαντική είναι η προσωπική σου επαφή με ανθρώπους που εκτιμάς, θαυμάζεις ή ακόμα και ανταγωνίζεσαι με δεδομένο ότι σε κινητοποιούν και σε εμπνέουν και εσένα να γίνεσαι καλύτερη! Επίσης πολλές φορές το κοινωνικό σου δίκτυο ανθρώπων είναι η πιο άμεση και έγκυρη πηγή για πληροφορίες που μπορεί να είναι πάρα πολύ βοηθητικές για τις επαγγελματικές σου κινήσεις.
Μείνε ισορροπημένη. 
Όσο και να σου μοιάζει ακατόρθωτο, πρώτο στη λίστα προτεραιοτήτων σου θα πρέπει να είναι το να μην παραμελείς και την προσωπική σου ζωή παρά τις πολλές υποχρεώσεις που έχεις επαγγελματικά. Οι φίλοι σου, ο σύντροφος σου και η οικογένεια σου είναι ο παράγοντας που τελικά θα καθορίσει το πόσο επιτυχημένη μπορείς να αισθανθείς τελικά… Αν μονίμως είσαι απόλυτα αφοσιωμένη στη δουλειά και μόνο, με ποιον ακριβώς σκοπεύεις να μοιραστείς τη χαρά και την ικανοποίηση μιας επιτυχίας σου ;
Ακόμα και αν η δουλειά που κάνεις τώρα είναι κάτι που δεν σε ενδιαφέρει καθόλου και το κάνεις μόνο για βιοποριστικούς λόγους, μην αφήνεις τον εαυτό σου να πέσει και να βυθιστεί ψυχολογικά! Προσπάθησε να βρεις ακόμα και σε αυτή την επαγγελματική καθημερινότητα κάτι – έστω και μικρό- που να σου αρέσει ή επιδίωξε να αναπτύξεις ένα χόμπι ή μια παράλληλη δραστηριότητα που να σχετίζεται με το αντικείμενο που σε αφορά !

marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου