ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΟΡΙ

ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΟΡΙ

Μπορεί να έχεις ακούσει και εκατομμύρια συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις και τι να μην κάνεις προκειμένου να βρεις τον τέλειο άντρα, πώς να τον κάνεις να δεσμευτεί αφού τον βρεις και αφού δεσμευτεί, πώς να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον του …Γενικά ένα πώς!
Και ενώ εσύ ήξερες από τη μαμά σου ότι για να καταφέρεις να βρεις ένα καλό παιδί πρέπει πρώτα να καταφέρεις να είσαι εσύ καλό κορίτσι, ήρθε η ίδια η ζωή αλλά και...
    ένα μάτσο ειδικοί σχέσεων να σου τα ανατρέψουν όλα και να σου πουν ξεκάθαρα και καταμούτρως ότι τα καλά κορίτσια – όπως τα εννοεί η μαμά σου – τη σημερινή εποχή είναι σχεδόν καταδικασμένα να μείνουν στο ράφι! Έχεις υψοφοβία είπες; Για έχε το νου σου τότε, φίλη μου, και ξέχνα όλα τα παρακάτω καθώς πρέπει χαρακτηριστικά του καλού – με την κακή έννοια – κοριτσιού:
Να είσαι αψεγάδιαστη.
Αυτή η νοοτροπία που σε θέλει τέλεια, χωρίς ψεγάδι, χωρίς να κάνεις λάθη είναι τουλάχιστον απάνθρωπη και σεξιστική αν το καλοσκεφτείς με δεδομένο ότι δεν φαίνεται να ισχύει και πάρα πολύ για τα αγόρια. Δηλαδή εσύ την τελευταία φορά που ήσουν στα πατώματα γιατί ήσουν πολύ ερωτευμένη, ήσουν έτσι επειδή είχες βρει τον ιδανικό άντρα; Τον πιο όμορφο; Τον πιο έξυπνο; Τον πιο πλούσιο; Τον πιο πετυχημένο ;Τον πιο γυμνασμένο; Δεν νομίζω…. Μάλιστα οι άντρες φαίνεται να αγχώνονται κιόλας με μια γυναίκα που τα κάνει όλα καλά και τα καταφέρνει παντού γιατί έτσι δεν βρίσκουν χώρο να τη «βοηθήσουν» που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να μην νιώθουν ανεπαρκείς μέσα σε μια σχέση. Η τακτική « του κάνω όλα τα χατίρια, συμφωνώ πάντα μαζί του και είμαι γλυκιά σαν ζάχαρη» μπορεί να γυρίσει εναντίον σου στο τέλος!
Να προσαρμοστείς στο πώς θέλει εκείνος να είσαι.
Το να χάσεις εντελώς την ταυτότητα σου και όλα όσα σε χαρακτηρίζουν γενικά για να μπορέσεις να προσαρμοστείς σε κάποιου είδους εικόνα ιδανικής γυναίκας που έχει αυτός στο μυαλό του είναι όχι λάθος, αλλά (!) χοντρό λάθος! Μπορεί να νομίζεις ότι το να του φανείς βολική θα σε ανεβάσει πολλούς πόντους στην εκτίμηση του, αλλά αν παραείσαι βολική και δεν σταματάς να κάνεις παραχωρήσεις, πέφτεις κατακόρυφα στην εκτίμηση του και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνεις! Ο τύπος γυναίκας « γίνομαι χαλί να με πατήσεις» όχι μόνο δεν τον κάνει να σε σέβεται αλλά σταδιακά να μην σε θέλει και καθόλου!
Και τι να κάνεις τώρα θα μου πεις… Να γίνεις κακό κορίτσι από το πουθενά; Ε, καλά και εσύ χρυσή μου γυναίκα δεν σου είπαμε να αρχίσεις να τον δέρνεις και να τον βρίζεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ πριν και μετά το φαγητό! Υπάρχουν και πιο απλοί τρόποι …
…κάνε τον να σε διεκδικήσει.
Οι άντρες όσο και να κάνουν τους απελευθερωμένους, πάντα βρίσκουν πιο ελκυστική μια γυναίκα που κινείται με πυξίδα το ποιος είναι ο άντρας του σπιτιού. Δώσε το πράσινο φως και άφησε τον να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία. Δηλαδή κάνε τη δύσκολη, αλλά (!) κάν’την καλά!
….πάρε και τις αποστάσεις σου.
Ακόμα και όταν προχωρήσει η σχέση και κατακτηθεί ένα πρώτο στάδιο οικειότητας, είναι σημαντικό το να μην χάνεις το μυστήριο σου! Κράτα και μερικά πράγματα για τον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να ξέρει τα πάντα ούτε για σένα ούτε και για το παρελθόν σου .
….πρόσεχε τον εαυτό σου.
Το να παραμείνεις στα κιλά σου και να φροντίζεις την εξωτερική σου εμφάνιση είναι ο πιο απλός και καθημερινός τρόπος και για να κρατάς ψηλά τη γυναικεία σου αυτοπεποίθηση και για να του υπενθυμίζεις ότι παραμένεις ελκυστική και για τους υπόλοιπους άντρες, άρα έχεις πολλές επιλογές και άρα μπορεί να σε χάσει .
…να είσαι ανεξάρτητη.
Δεν χρειάζεται να προσαρμόζεις μονίμως το δικό σου πρόγραμμα στο δικό του, ούτε να στέκεσαι με τις ώρες πάνω από το κινητό περιμένοντας να απαντήσεις αμέσως μια κλήση ή ένα μήνυμα του. 
….συνέχισε να έχεις τη δική ΣΟΥ ζωή.
Το να ξαναβρίσκεις τις φίλες σου ή να κάνεις το αγαπημένο σου χόμπι μόνο όταν εκείνος έχει κάτι άλλο να κάνει ή λείπει ταξίδι και για σένα την ίδια δεν είναι καθόλου ωραίο γιατί έχει κάτι φρικτά μίζερο και σε σχέση με εκείνον δεν θα είναι ωραίο γιατί σε έχει δεδομένη αφού καταλαβαίνει ότι τα πάντα είναι προσκολλημένα πάνω του. 
…βάλε τα όρια σου.
Το να μπορείς να του κάνεις ξεκάθαρο ακόμα και χωρίς να χρειαστεί να το πολυσυζητήσεις ότι όχι μόνο υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα ή συμπεριφορές που δεν πρόκειται να ανεχτείς αλλά και ότι το να ξεπεράσει κάποια όρια θα σε κάνει να φύγεις είναι καθοριστικός παράγοντας για το μεταξύ σας. Αυτό οι άντρες πάντα το καταλαβαίνουν, το θέμα είναι να το έχεις καταλάβει και εσύ η ίδια και να μην έχεις αφήσει την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου να συρθούν στο πάτωμα για αυτόν ή και οποιονδήποτε γκόμενο εδώ που τα λέμε.
Αυτά συμβαίνουν αν επιμένεις με το στανιό να κάνεις την Πολυάννα και το καλό κορίτσι! Αν πάλι επιλέξεις να ακολουθήσεις τον πιο «κακό» εαυτό σου, μπορεί να εκπλαγείς και εσύ η ίδια με το πού μπορεί να φτάσεις! Είναι γνωστό: τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά παντού με τον γκόμενο που θέλουν!
marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου