ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Καρδιαγγειακά νοσήματα και γκρίζα μαλλιά!


Αποτέλεσμα εικόνας για γκρίζα μαλλιά

Σαν να μην έφτανε η στεναχώρια μας επειδή τα μαλλιά μας ασπρίζουν καθώς μεγαλώνουμε, τώρα έρευνα τα συνδέει με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι .........
...... τα μαλλιά που ασπρίζουν μπορεί να αποτελούν δείκτη φθοράς των αρτηριών. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Καίρου διαπίστωσαν ότι παράγοντες όπως ο μειωμένος ρυθμός αναδόμησης του DNA, η φλεγμονή, οι ορμονικές αλλαγές και η αναστολή της κυτταρικής ανάπτυξης μπορεί να ευθύνονται ταυτόχρονα και για τις καρδιακές νόσους και για τις μπούκλες που χάνουν το χρώμα τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν 545 άνδρες οι οποίοι χωρίστηκαν σε υποομάδες ανάλoγα με την υγεία των αρτηριών τους και το χρώμα των μαλλιών τους. Όσοι είχαν κατάμαυρα μαλλιά έπαιρναν ένα βαθμό ενώ όσοι είχαν κάτασπρα έπαιρναν πέντε.

Ένα σκορ της τάξεως του τρία συσχετίστηκε με φθορά στις αρτηρίες, υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα λιπιδίων, παράγοντες που συνδέονται με την καρδιαγγειακή νόσο.

Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον έλεγχο όσων κινδυνεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα μόνο κοιτώντας το χρώμα των μαλλιών τους. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι ανεξάρτητα από την χρονολογική ηλικία το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι ενδεικτικό της βιολογικής ηλικίας και θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι του αυξημένου καρδιαγγειακού κινδύνου» δήλωσε η βασική ερευνήτρια dr Irini Samuel.

Βέβαια οι ερευνητές εξηγούν ότι απαιτούνται πολύ μεγαλύτερης κλίμακας έρευνες σε άνδρες και γυναίκες για να επιβεβαιωθεί αυτός ο συσχετισμός και να φανεί κατά πόσο το γκριζάρισμα των μαλλιών μπορεί να αποτελέσει αυτόνομο παράγοντα κινδύνου για την καρδιά.Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου