ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Όσα πρέπει να ξέρεις για τα τρολ του διαδικτύου!

PHO
Τρολ στη γλώσσα του διαδικτύου ονομάζονται οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργούν προφίλ με αληθοφανή (ή μη) ψευδώνυμα και παρεμβαίνουν στις δημόσιες συζητήσεις με .....
...... προκλητικές, υβριστικές, συκοφαντικές και παραπλανητικές αναρτήσεις προκειμένου να υποτιμήσουν επώνυμους χρήστες, πολιτικούς φορείς ή ιστότοπους. Τα κίνητρα των τρολ ποικίλλουν από την προσωπική εμπάθεια και την ψυχική ανισορροπία μέχρι την έμμισθη παροχή υπηρεσιών (σε κόμματα, δημόσια πρόσωπα και ανταγωνιστικά site).

Για όσους ενδιαφέρονται σχετικά με την ετυμολογία της λέξης, υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία θέλει τα σύγχρονα τρολ να πήραν το όνομά τους από τη σκανδιναβική λαογραφία και τους μύθους των αντικοινωνικών, αποκρουστικών και αργόστροφων νάνων που έβαζαν εμπόδια στο δρόμο των ταξιδιωτών και η άλλη θέλει τη λέξη να βγαίνει από το αγγλικό trawling, το σύρσιμο δηλαδή των διχτυών ψαρέματος. Και οι δύο εκδοχές ταιριάζουν στα διαδικτυακά τρολ: πρόκειται προφανώς για αντικοινωνικά άτομα που αποκτούν δημόσιο λόγο μόνο όταν εξασφαλίζουν την ανωνυμία τους και στόχος τους είναι να «ψαρέψουν» κοινό από κάποιον επώνυμο χρήστη.

Προσοχή: Δεν είναι τρολ κάθε λογαριασμός που έχει διαφορετική άποψη από τη δική σου και την εκφράζει αιχμηρά. Τρολ είναι ο χρήστης που ανώνυμα επιτίθεται σε άλλους και αντλεί ικανοποίηση (ή και έσοδα) από αυτές τις επιθέσεις.

Είναι σημάδι υγιούς σκέψης να θέλεις να απαντήσεις σε ένα σχόλιο που διαστρεβλώνει τις απόψεις σου ή σε υποτιμά, αλλά στην περίπτωση των τρολ απλά θα χαλάσεις την ημέρα σου.
Τα τρολ κάνουν συνήθως τόσο προκλητικές αναρτήσεις και σχόλια που ακόμα κι ένας ψύχραιμος χρήστης των μέσων κοινωνικών δικτύωσης μπαίνει στον πειρασμό να απαντήσει και να εμπλακεί έτσι σε έναν διάλογο από τον οποίο νομοτελειακά θα βγει χαμένος διότι:

το τρολ είναι ανώνυμο και δεν έχει κανέναν δισταγμό να χρησιμοποιήσει λέξεις και συκοφαντικά σχήματα,
είναι «προπονημένο» για το ποιες ατάκες έχουν καλή ανταπόκριση στον διαδικτυακό διάλογο και
αντικειμενικός του στόχος δεν είναι να σε πείσει ή να πειστεί από εσένα αλλά να προξενήσει ζημιά στο πρόσωπο σου, στις απόψεις σου και τυχόν σε κάποιον σοβαρό διάλογο που έχει αναπτυχθεί στο λογαριασμό σου.
Η αντιμετώπιση των τρολ είναι μία: αγνοήστε τα και σταματήστε να τα δυναμώνετε με απαντήσεις. Χρησιμοποιείστε τη διαγραφή και το μπλοκάρισμα. Είναι σημάδι υγιούς σκέψης να θέλεις να απαντήσεις σε ένα σχόλιο που διαστρεβλώνει τις απόψεις σου ή σε υποτιμά, αλλά στην περίπτωση των τρολ απλά θα χαλάσεις την ημέρα σου. Αξίζει;Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου