ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Τσάι και εγκεφαλική λειτουργία!


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition, Health & Aging, φαίνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ......
..... άνοιας και ειδικότερα σε άτομα που εμφανίζουν γενετική προδιάθεση.


Στη μελέτη συμμετείχαν 957 ενήλικες, ηλικίας άνω των 55 ετών. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση τσαγιού κατά το διάστημα 2003-2005, ενώ οι εθελοντές συμμετείχαν σε τεστ αξιολόγησης της νοητικής τους λειτουργίας κάθε 2 χρόνια μέχρι το 2010. Επιπλέον, συλλέχθηκαν πληροφορίες για τις συνήθειες του τρόπου ζωής, το ιατρικό ιστορικό, τις σωματικές και κοινωνικές δραστηριότητες των συμμετεχόντων και ταυτοποιήθηκαν όσοι έφεραν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Αλτσχάιμερ. 

Συνολικά, βρέθηκε πως η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού σχετίζεται με μείωση της πιθανότητας εμφάνισης έκπτωσης της νοητικής λειτουργίας κατά 50%, ενώ η αντίστοιχη μείωση μεταξύ των ατόμων που είχαν γενετική προδιάθεση για εμφάνιση νόσου του Αλτσχάιμερ, ανήλθε στο 86%. Επιπλέον, τα αποτελέσματα δε φάνηκαν να διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του τσαγιού. 


Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η πιθανή προστατευτική δράση του τσαγιού θα μπορούσε να αποδοθεί στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιο-δραστικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που ενδεχομένως προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Κλείνοντας, σχολιάζουν πως η κατανόηση των υπεύθυνων μηχανισμών βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και συνεπώς απαιτούνται περισσότερες μελέτες, πριν οδηγηθούμε σε σαφή συμπεράσματα.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου