ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Μια σωτήρια φυσική παγίδα για τα κουνούπια που καταφθάνουν!

Αποτέλεσμα εικόνας
Η ζέστη έρχεται και οι γνωστοί-άγνωστοι "εχθροί" έχουν αρχίσει την… αφαίμαξη. Πέρα από τα γνωστά αντικουνουπικά "ζουμιά", σπιράλ και κρέμες, δες πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη μια παγίδα για τα ενοχλητικά έντομα εύκολα και οικονομικά......

Θα χρειαστείς:
Ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι νερού ή αναψυκτικού
1 κούπα (240 ml) χλιαρό νερό
1/4 της κούπας (60 ml) ζάχαρη
1 κουταλιά μαγιά ξερή (σκόνη)
Μαύρο χαρτί ή διπλωμένη εφημερίδα
Μονωτική ταινία

Τι να κάνεις βήμα βήμα:

1. Κόψε το πλαστικό μπουκάλι στη μέση.

2. Βάλε το κομμάτι με το στόμιο, ανάποδα, μέσα στο άλλο μισό της φιάλης, όπως στη φωτογραφία, και στερέωσε το με μονωτική ταινία.

3. Τύλιξε το μπουκάλι με το μαύρο χαρτί ή την εφημερίδα, αφήνοντας την κορυφή ακάλυπτη: η παγίδα σου είναι έτοιμη.

4. Ανάμειξε σε ένα δοχείο τη ζάχαρη με το χλιαρό νερό -προσοχή: δεν πρέπει να καίει. 

5. Πρόσθεσε τη μαγιά, χωρίς ν' ανακατέψεις. Απλά ρίξε τη μέσα στο ζαχαρόνερο.

6. Ρίξε το μείγμα μέσα στην παγίδα.

7. Τοποθέτησε την παγίδα έξω, κοντά στο τραπέζι όπου κάθεστε τα βράδια ή έξω από την μπαλκονόπορτα ώστε να προστατεύσεις και το εσωτερικό του σπιτιού. 

8. Περίπου δύο εβδομάδες μετά αντικατέστησε την παγίδα με νέα, κοκ.

Πώς δουλεύει: το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τη μαγιά και το σκοτεινό περιβάλλον που δημιουργείται από το κάλυμμα του μπουκαλιού προσελκύουν τα κουνούπια. Το ζαχαρόνερο τα κάνει να κολλάνε και να χάνουν τον προσανατολισμό τους.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου