ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Προσοχή στις εξάψεις!


Οι εξάψεις ίσως σηματοδοτούν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας

Οι εξάψεις που βιώνουν οι περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, είναι γνωστό ότι αλλοιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Τώρα μια νέα μελέτη έρχεται να .....
...... προσθέσει ότι μπορεί να αποτελούν σημάδι κακής αγγειακής λειτουργίας.

Οι εξάψεις αφορούν το 70% των γυναικών, με το ένα τρίτο αυτών να τις περιγράφουν ως συχνές και σοβαρές. Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι οι εξάψεις ξεκινούν νωρίτερα απ’ ό,τι παλαιότερα, κατά τα όψιμα αναπαραγωγικά χρόνια της γυναίκας και διαρκούν περισσότερο από δέκα χρόνια.

Όπως αναφέρει η καινούργια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Menopause, οι συχνές εξάψεις στις γυναίκες 40-53 ετών μπορεί να είναι σημάδι αγγειακής δυσλειτουργίας η οποία μπορεί με τη σειρά της να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο.

Επίδραση μόνο στις γυναίκες 40-53 ετών

Στη έρευνα έλαβαν μέρος 272 γυναίκες, μη καπνίστριες, 40-60 ετών, και ελέγχθηκε η σχέση εξάψεων και ενδοθηλιακής κυτταρικής λειτουργίας. Η επίδραση των εξάψεων στην ικανότητα των αγγείων να διαστέλλονται αποδείχθηκε μόνο στις νεότερες γυναίκες του δείγματος. Δεν προέκυψε σχέση στις γυναίκες 54-60 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι η πρώιμη απαρχή των εξάψεων μπορεί να σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Οι συσχετισμοί ήταν ανεξάρτητοι άλλων παραγόντων κινδύνου καρδιακής νόσου.

«Η μελέτη προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τους επαγγελματίες υγείας ως προς την ορθή καταγραφή του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακής νόσου στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Έχει ήδη τεκμηριωθεί η σχέση τους με την οστική και εγκεφαλική υγεία και θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη», σχολιάζει η δρ Τζο Ανν Πίνκερτον, εκτελεστική διευθύντρια της επιστημονικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης Βορείου Αμερικής.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου