ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Επιτέλους η επίσκεψη στον οδοντίατρο θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία!


Αποτέλεσμα εικόνας για οδοντίατρο
Ρομποτική οδοντιατρική. Ήρθε για να αλλάξει τη βαρετή και επώδυνη ενίοτε επίσκεψη στον οδοντίατρο και να τη μετατρέψει σε μια ευχάριστη εμπειρία.Σκοπός της οδοντιατρικής σήμερα είναι οι ......... αισθητικές αποκαταστάσεις ελάχιστης παρέμβασης στον υγιή οδοντικό ιστό, με άριστη βιοσυμβατότητα, μακροβιότητα, αντοχή, λειτουργικότητα, απουσία μετάλλων από τις αποκαταστάσεις. Kαι όλα αυτά με το μικρότερο δυνατό κόστος και χρόνο για τον ασθενή. 

3D αποκατάσταση
Στην υπηρεσία αυτού του σκοπού έχει ταχθεί η ρομποτική οδοντιατρική και συγκεκριμένα τα συστήματα CAD / CAM (Computer-aided Designing / Computer-aided Machining), όπως επισήμως ονομάζονται, τα οποία με τη βοήθεια ενός μικρού ενδοστοματικού σαρωτή τριών διαστάσεων (3D scanner) μπορούν να καταγράψουν σε δευτερόλεπτα την οδοντική κατάσταση και να αναπαραγάγουν σε πραγματικό χρόνο ένα τρισδιάστατο, επεξεργάσιμο μοντέλο πάνω στο οποίο ο ειδικευμένος γιατρός μπορεί να σχεδιάσει με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού τις όποιες αποκαταστάσεις απαιτούνται, παρουσία του ασθενούς, σε λίγα λεπτά. Οι αποκαταστάσεις ακολούθως διαμορφώνονται σε ειδικό κοπτικό ρομποτικό σύστημα, που απαιτεί μόλις 8-10΄ ανά εργασία, και στη συνέχεια συγκολλούνται στο στόμα.

Τα πλεονεκτήματα
Ο ασθενής ολοκληρώνει τη θεραπεία του σε ένα μόνο ραντεβού, εξοικονομώντας χρόνο και έχοντας υποβληθεί μόνο μία φορά στη διαδικασία της αναισθησίας (και όχι δύο ή τρεις, όπως θα απαιτούσε μια αποκατάσταση με τις συμβατικές τεχνικές), είναι ευχαριστημένος σε ποσοστό 100% από το αισθητικό αποτέλεσμα (οι αποκαταστάσεις είναι ολοκεραμικές από πορσελάνη υψίστης αντοχής και αισθητικής και δεν περιέχουν καθόλου μέταλλα, τα οποία κατά καιρούς έχουν ενοχοποιηθεί για επιβάρυνση της γενικής υγείας), ενώ επιπλέον η μακροβιότητα των αποκαταστάσεων αυτών είναι διασφαλισμένη, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή εφαρμογή τους πάνω στο δόντι (η ακρίβεια αποτύπωσης του συστήματος CEREC είναι 17 μικρά).

Οι εφαρμογές
Το φάσμα των εφαρμογών της ρομποτικής οδοντιατρικής θεραπείας είναι μεγάλο. Μπορεί κάποιος να αλλάξει τα παλαιού τύπου μεταλλικά σφραγίσματα με ένθετα και επένθετα πορσελάνης, τις παλαιές δυσχρωμικές στεφάνες (θήκες) με νέες ολοκεραμικές, να αποκαταστήσει ένα πολύ κατεστραμμένο ή σπασμένο δόντι με στεφάνη ολικής ή μερικής κάλυψης ή να τοποθετήσει μια επιεμφυτευματική στεφάνη σε ένα μόνο ραντεβού μίας ώρας. Μπορεί ακόμα να καλύψει τα δυσχρωμικά του δόντια με άμεσα κατασκευαζόμενες όψεις πορσελάνης και να αποκτήσει γρήγορα και για πάντα ένα λευκό χαμόγελο που δεν επηρεάζεται από το φαγητό, το ποτό ή τα τσιγάρα που καταναλώνει κάποιος. Και όλα αυτά με κόστος χαμηλότερο των αντίστοιχων συμβατικών τεχνικών.

Μια ευχάριστη εμπειρία
Η ρομποτική οδοντιατρική έχει ταχθεί στο πλευρό των ασθενών και τα πλεονεκτήματά της είναι αδιαμφισβήτητα. Στον διεθνή χώρο είναι πολύ διαδεδομένη μέθοδος οδοντικής αποκατάστασης και στην Ελλάδα κερδίζει μέρα με τη μέρα φανατικούς υποστηρικτές. Η ρομποτική οδοντιατρική, σε συνδυασμό με άλλες ηλεκτρονικά υποστηριζόμενες τεχνικές, όπως αυτή της ηλεκτρονικής-ανώδυνης αναισθησίας και της χρήσης laser σε πληθώρα εφαρμογών, μετατρέπει την επίσκεψη στον οδοντίατρο σε μια ευχάριστη εμπειρία. Δεν έχετε παρά να την αναζητήσετε.



Από τη δρ. Μέλπω Μαρκάκη, χειρουργό οδοντίατρο, με εξειδίκευση στα laser και στη ρομποτική οδοντιατρική, site: smileforyou.gr.




Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου