ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Βάψτε πρωτότυπα και εύκολα τα αυγά σας… όμπρε!

Βάψτε τα αυγά σας... όμπρε
Ψάχνετε εύκολη αλλά διαφορετική από τα συνηθισμένα ιδέα για να βάψετε φέτος τα πασχαλινά αυγά; Σας προτείνουμε μια εξίσου πρωτότυπη κι ωραία ιδέα: τα αυγά όμπρε.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι βαφή .....
..... στο χρώμα της αρεσκείας σας και ξύδι! Οι τρόποι για να φτιάξετε τα αυγά όμπρε είναι δύο: είτε αλλάζετε την ποσότητα της βαφής, είτε το χρόνο που αφήνετε τα αυγά μέσα σε αυτή.
3l92b7xp

1ος τρόπος γι' αυγά αλά... όμπρε

Διαλύετε σε ένα μπολ τη βαφή με το νερό και το ξύδι. Στη συνέχεια αρχίζετε να βουλιάζετε μέσα ένα- ένα τα αυγουλάκια παίζοντας με το χρόνο. Το πρώτο αφήστε το μόλις για μερικά δευτερόλεπτα, το άλλο λιγάκι περισσότερο, το τρίτο για ένα λεπτό και ούτω καθεξής.
Το αυγουλάκι πού βουτήξατε στη βαφή μόλις για κλάσματα δευτερολέπτου θα έχει μια παλ ελαφριά απόχρωση ενώ αυτό που θα έχετε αφήσει για 2 ή 3 ολόκληρα λεπτά στη βαφή θα είναι σκούρο με χρώμα βαθύ κι έντονο.

2ος τρόπος γι΄αυγά αλά... όμπρε

Παίζετε με την ποσότητα της βαφής. Πάρτε 5 ή 6 μπολ ανάλογα με το πόσες διαβαθμίσεις χρώματος θέλετε και βάλτε σε κάθε ένα ξύδι και διαφορετική ποσότητα βαφής.
Μπορείτε να επιλέξετε χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ελέγξετε την απόχρωση με σταγόνες, ωστόσο, γίνεται και με το χρώμα για βαφή αυγών του εμπορίου.
Στο πρώτο μπολ βάλτε δύο σταγόνες, στο δεύτερο έξι, στο τρίτο δέκα, στο επόμενο 20 κτλ. Βάλτε τα βρασμένα αυγουλάκια μέσα στα μπολ και αφήστε τα για λίγο. Μόλις τα βγάλετε το κάθε ένα θα έχει διαφορετική απόχρωση του ίδιου χρώματος.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου