ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Νηστίσιμες καριόκες!


ΚΑΡΙΟΚΕΣ

Μια γρήγορη και πολύ εύκολη λιχουδιά για όσους νηστεύουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό για 15 ' έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη κανέλα. Στη συνέχεια...
.... ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και αφήνουμε να πάρουν βράση. Πριν βράσουν πάρα πολύ τα βγάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά το κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5' μέχρι να γίνει ζύμη.
Είτε ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο ή κόβουμε καριόκες με κουπ – πατ, είτε κάνουμε την ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.
Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια. Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο (όχι ψυγείο). Και είναι έτοιμες!

Καλη επιτυχία και καλή σας Όρεξη!

Υλικά

Για 8-10 άτομα:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ.σ. κακάο
¼ κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150 γρ. φρυγανιά
Για την επικάλυψη: 500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου