ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Όσα κάνουν οι γυναίκες όταν δεν τις βλέπει κανείς!

Μια εικονογράφος αποφασίζει να βγάλει τα άπλυτά μας στη φόρα με ορισμένα αμφιλεγόμενα σκιτσάκια. Πόσο ταυτίζεσαι εσύ;


Η Sally Nixon λατρεύει να ζωγραφίζει κορίτσια και γυναίκες στην καθημερινότητά τους - να κάνουν αυτό που τις ευχαριστεί, χωρίς να νοιάζονται για το τι θα πουν οι άλλοι.
Αυτό φυσικά συμβαίνει κατά κύριο λόγο όταν είμαστε μόνες μας, ή όταν περνάμε χρόνο με τις φίλες μας. Η Sally λοιπόν αποφάσισε ένα χρόνο πριν, να ζωγραφίζει κάθε μέρα κι από ένα σκίτσο που να αντανακλά τη δική της ζωή, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.
Αυτό που βγήκε στο τέλος είναι μια συλλογή από σκίτσα που δείχνει πώς είναι οι γυναίκες μακριά από τον εξουθενωτικό κόσμο στον οποίο τις περισσότερες φορές κρίνονται για τη συμπεριφορά και την εμφάνισή τους τους πολύ πιο αυστηρά απ' ότι οι άντρες.
Επίσης ο λόγος που τα κορίτσια στα σκίτσα δεν χαμογελούν είναι γιατί πολύ απλά όπως είπε και η ίδια η σκιτσογράφος "Δεν κάθομαι μόνη μου χαμογελώντας στον εαυτό μου", ενώ παράλληλα εξέφρασε και την αντίθεσή της στο γιατί οι γυναίκες πρέπει πάντα να απεικονίζονται χαρούμενες ή σεξουαλικές. "Μου έχουν πει πως πρέπει να χαμογελάω περισσότερο. Ήταν εξοργιστικό. Εγώ ήθελα να δείξω το πώς είναι πραγματικά οι γυναίκες, άνετες".
Στα σκίτσα θα δεις ακόμα ότι τα κορμιά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "εξώφυλλου". " Είναι σημαντικό ότι οι γυναίκες που ζωγραφίζω δεν είναι τρομακτικά αδύνατες με τεράστιο στήθος. Νομίζω πως στον κόσμο υπάρχουν αρκετές γυναίκες με κορμιά σαν αυτά στις εικόνες μου. Τα κορίτσια που ζωγραφίζω έχουν συνήθως μικρά, πεσμένα στήθη και μεγάλη περιφέρεια. Είναι λίγο αδέξιες, αλλά με έναν ελκυστικό τρόπο. Όπως και οι πραγματικοί άνθρωποι."


















Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου