ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Γεμιστά ρολάκια τσουρεκιού!

Ρολάκια τσουρεκιού με γέμιση αμυγδάλου

Υλικά
200 γρ. πάστα αμυγδάλου (marzipan)
70 γρ. μαρμελάδα φρούτων του δάσους
600 γρ. ζύμη τσουρεκιού
Εκτέλεση
1 Βάζουμε σε μίξερ με φτερό την αμυγδαλόπαστα και τη χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας λίγη λίγη τη μαρμελάδα ώστε να ενσωματωθεί. Κρατάμε την κρέμα αυτή στην άκρη.
2 Παίρνουμε τη ζύμη του τσουρεκιού, αφού έχει φουσκώσει μετά το δεύτερο φούσκωμα, και αφού αφαιρέσουμε τον αέρα πατώντας, πλάθουμε ένα κορδόνι περίπου 50 εκ.
3 Βάζουμε το κορδόνι οριζόντια στον πάγκο (με τις άκρες δεξιά και αριστερά μας) και το ανοίγουμε με τον πλάστη οριζόντια, σε ένα μακρύ ορθογώνιο φύλλο περίπου 20 x 50 εκ. και πάχους 0,5 εκ. Αλείφουμε με αβγό την πλευρά των 50 εκ. που είναι μακριά από εμάς. Απλώνουμε με σπάτουλα την κρέμα αμυγδάλου και φρούτων του δάσους σε όλη την επιφάνεια, εκτός από τη γραμμή με το αβγό.
4 Τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από την πλευρά κοντά μας και κλείνοντας στην πλευρά με το αβγό. Κόβουμε το ρολό στη μέση ώστε να έχουμε δύο ρολά και τα βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
5 Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε τα ρολά σε φέτες 1,5-2 εκ. και τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά σε θ.δ. και μετά αλείφουμε με αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170°C, φούρνο για 12-15 λεπτά.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου