ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Συνταγές για παρασκευή αλοιφών για το δέρμα,τα χείλη,χέρια,μαλλιά!

Αλοιφή: Πομάτα = είναι διαφορετική αλοιφή από τις υπόλοιπες
Αλοιφή κόκκινη για τα χείλη
Διαλύεις σε μικρή θερμοκρασία σε ένα δοχείο καθαρό 51,38 (= 16 δρ) λευκό κερί και 160,25 γρ. (= 50 δρ) ανάλατο και νωπό βούτυρο. Μετά προσθέτεις 6,41 γρ. (= 2 δρ) αλκάνα και 96, 15 γρ. (= 30 δρ) σταφίδα λευκή και λεπτή καλά πλυμένη και αποξηραμένη και λίγο κοπανισμένη.
Όταν βράσει για ½ ώρα το στραγγίζεις με ένα λεπτό πανί, το αφήνεις να κρυώσει και προσθέτεις 64,10 γρ. (= 20 δρ) καλό ροδόσταγμα ή νερό από άνθη νεραγγιάς. Το ανακατεύεις μέχρι να γίνει αλοιφή μέτρια πηκτή και ευωδιαστή.
Με αυτή αλείφονται οι γυναίκες της Κωνσταντινούπολης το βράδυ και το πρωί στα χείλη και στα χέρια και θεραπεύονται.

Αλοιφή κίτρινη για τα χείλη
Διαλύεις σε ένα καθαρό δοχείο σε μικρή θερμοκρασία για μερικά λεπτά 32,05 γρ. (= 10 δρ) κίτρινο κερί, 25,64 γρ. (= 8 δρ) σπέρμα κήτους και 10 κόκκους καλό κρόκο. Μετά τα στραγγίζεις με ένα λεπτό πανί σε άλλο δοχείο και προσθέτεις 5-10 σταγόνες γαρυφαλέλαιο. Ή έλαιο μοσχολέμονου, τα ανακατεύεις καλά και την φυλάς.
Αυτή ωφελεί πάρα πολύ τα σκασμένα χείλη και τα χέρια των ανθρώπων καθώς και άλλες πληγές αφού αλειφθούν βράδυ και πρωί για μερικές μέρες.

Αλοιφή λευκή για τα χείλη
Διαλύεις σε ένα καθαρό δοχείο σε μικρή θερμοκρασία για μερικά λεπτά 32,05 γρ. (= 10 δρ) λευκό κερί, 19,23 γρ. (= 6 δρ) ιασιμόλαδο και 12,82 γρ. (= 4 δρ) σπέρμα κήτους. Τα βγάζεις αμέσως από τη φωτιά και προσθέτεις 30 σταγόνες έλαιο από μοσχολέμονο και το φυλάς. Ωφελεί τα μέγιστα τα σκασμένα χείλη και τα χέρια των ανθρώπων καθώς και τις ζάρες του προσώπου, τα εσωτερικά σπυριά της μύτης, τις αιμορροΐδες για την τραχύτητα των χεριών και των άλλων μελών του σώματος.

Αλοιφή) αυξητική των τριχών
Παίρνεις 320,5 γρ. (= 100 δρ) νωπό μυελό από οστά ταύρου, 12,82 (= 4 δρ) μάκες από μοσχοκάρυδα, 12,82 (= 4 δρ) γαρύφαλλα, 25,64 (= 8 δρ) μακροπίπερο, 12,82 (= 4 δρ) τρυφερά φύλλα δάφνης ή λάδι της. Τα κόβεις και τα κοπανίζεις μέχρι να γίνου λεπτά και τα βάζεις στο δοχείο του ζεστού νερού (δηλ. σε ένα πήλινο δοχείο που περιέχει νερό και βρίσκεται στη φωτιά). Το θερμαίνεις έως και 6 ώρες και μετά στραγγίζεις το υλικό και το φυλάς.
Με αυτή την αλοιφή αλείβεις το άτριχο μέρος κάθε βράδυ και βγαίνουν τρίχες. Όσοι έχουν τρίχες με το άλειμμα αυξάνουν σε μήκος.

Αλοιφή σαρκωτική και αυξητική των τριχών
Παίρνεις 102,57 γρ. (= 32 δρ) αμυγδαλόλαδο γλυκό, 41,62 (= 13 δρ) λευκό κερί. Το Διαλύεις σε μικρή θερμοκρασία και αφήνεις να ψυχθεί το μίγμα. Μετά το μαζεύεις λίγο-λίγο από το επάνω μέρος και προσθέτεις 3,205 γρ (= 1 δρ) στύψη καλή. Μετά τα κοπανίζεις όλα μαζί με μερικές σταγόνες από λάδι μοσχολέμονου ή άλλου όμοιου για να αρωματίσεις το υλικό.
Αυτή η αλοιφή λευκαίνει το δέρμα, αυξάνει τις τρίχες και τις στερεώνει. Αλείφονται όσοι έχουν τρίχες μικρές το βράδυ και το πρωί για μερικές ημέρες.

Αλοιφή μαλακτική του δέρματος
Διαλύεις σε μέτρια θερμοκρασία 51,28 γρ. (= 16 δρ) βούτυρο θείου βρώματος, 25,64 γρ. (= 8 δρ) σπέρμα κήτους και 102,56 γρ. (= 32 δρ) αμυγδαλόλαδο. Βγάζεις το δοχείο από τη φωτιά και το ανακατεύεις καλά από καιρού είς καιρόν. Προσθέτεις λίγο νερό της λεβάντας και το φυλάς.
Με αυτή αλείφονται όσοι θέλουν να έχουν δέρμα μαλακό και τρυφερό.

Αλοιφή παρθενική
Παίρνεις 6,41 γρ. (= 2 δρ) κηκίδια, 6,41 γρ. (= 2 δρ) κυπαρισσόμηλα, 6,41 γρ. (= 2 δρ) φλούδα ροδιών, 12,82 γρ. (= 4 δρ) σόμακο (νέο είδος ιατρικού) και 12,82 γρ. (= 4 δρ) στύψη. Κοπανίζεις τα πάντα ξεχωριστά και αφού τα ενώσεις κάνεις μια μάζα με ροδοζάχαρη καλή, όση απαιτείται και τη φυλάς.
Αυτή η αλοιφή χρησιμεύει για να διορθώσει τη παρθενιά των κοριτσιών αφού προστεθεί σ’ εκείνο το μέρος και αλειφθεί.

Ροδόξιδο
Βάζεις σε ένα δοχείο ξίδι δυνατό και κόκκινα τριαντάφυλλα. Κλείνεις το δοχείο καλά και το αφήνεις στον ήλιο για 1 μήνα ή κοντά σε φωτιά, το στραγγίζεις και το φυλάς.
Δύναμ.: ευωδιαστό, κεντηστικό, δριμύ και οξύ.
Χρήση: σε λιποθυμία, κεφαλαλγία και στις αιμορραγίες της μύτης.
Δόση: όσο μπορεί κάποιος να το μυρίζει και να βρέχεται.


Προφυλάξεις

Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.

πηγηΣε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου