ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Τεχνολογικά τρικ που κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη!

BBmrn0n

Η τεχνολογία είναι εδώ για να κάνει την ζωή μας ευκολότερη πριν προλάβει να την κάνει πολυπλοκότερη. Ανάμεσα στα τεχνολογικά επιτεύγματα υπάρχουν τρικ και μικρά μυστικά που θα σου λύσουν τα χέρια όταν καίγεσαι να τελειώσεις την δουλειά σου ή δεν βρίσκεις τον τρόπο για να πάρεις αυτό που θέλεις......

Τρικ και μυστικά από συσκευές ios μέχρι android αλλά και για όλους τους τύπους υπολογιστών. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι παρά το γεγονός της ελευθερίας και των τρικ που παρέχει ως δυνατότητα το διαδίκτυο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε το download σε έργα πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων καθώς εξακολουθεί και είναι παράνομο ακόμα και όταν ανακαλύπτεις τον τρόπο για να το κάνεις.

Μάθε τι γίνεται γύρω σου

H νέα εφαρμογή της Wikipedia της “εγκυκλοπαίδειας” που αντικατέστησε τους σκληρόδετους τόμους στις οικιακές βιβλιοθήκες, ενσωμάτωσε πλέον και ένα εργαλείο, το Nearby, δίνοντάς σου την δυνατότητα να ανακαλύψεις όσα ενδιαφέροντα γίνονται γύρω σου. Πιο συγκεκριμένα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα, να δώσεις την έγκρισή σου για να εντοπιστεί η τοποθεσία που βρίσκεσαι και το Nearby θα σου ανοίξει όσες καρτέλες της wikipedia αναφέρονται σε πράγματα που συμβαίνουν σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρίσκεσαι.

Δείτε Video στο Υοutube χωρίς ενοχλήσεις

Το youtube έχει ειδικό section που λίγοι γνωρίζουν, δίνοντάς σου την δυνατότητα να δεις απερίσπαστα τα video σου χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις, σχόλια και thumps up. To μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το YouTube TV.
Δημιουργείστε την ολόδική σας γραμματοσειρά
Να δημιουργήσεις γραμματοσειρά από τον γραφικό σου χαρακτήρα, μία δυνατότητα που σου δίνει το Myscriptfont.com . Μπαίνεις και η ιστοσελίδα μετατρέπει τον γραφικό σου χαρακτήρα σε γραμματοσειρά την οποία και μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου και να χρησιμοποιήσεις.
Κρύψε χρήστες στο twitter χωρίς block
Με μία δυνατότητα που λειτουργεί όπως το unfollow στο facebook με την μόνη διαφορά ότι στο twitter δεν λέγεται unfollow (το οποίο και θέλεις να αποφύγεις. Πατώντας το άγνωστο σε πολλούς κουμπάκι mute στο twitter μπορείς να εξαφανίσεις tweets και δράσεις ανεπιθύμητου follower από το timeline σου χωρίς να τον μπλοκάρεις.

Κάνετε αποσύνδεση από το facebook ακόμα και από μακριά

Ακόμα και όταν έχετε ξεχάσει ανοιχτό το facebook σε μία κοινόχρηστη συσκευή, μπορείτε να κάνετε ουσιαστικά log out ακόμα και από μακριά. Πηγαίνοντας στην κατηγορία Settings, επιλέγοντας το security και μετέπειτα το “when you’re logged in” στο οποίο έχετε πρόσβαση να κλείσετε όσες λειτουργίες δεν χρειάζεστε.
Selfie από τα hands free του iphone σας
Τα ακουστικά της Apple λειτουργούν και σαν τηλεχειριστήριο κάμερας μιας iphone συσκευής.
Κοιτώντας το τηλέφωνό σας πατάτε το + σε ένα από τα ακουστικά ενώ η εφαρμογή της κάμερας είναι ταυτόχρονα ανοικτή όπως επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το play/pause στη μέση για να κάνετε έναρξη video ή να διακόψετε αντίστοιχα.
Χρησιμοποιήστε το Preview για την ψηφιακή υπογραφή σας
Οι κάτοχοι υπολογιστών mac έχουν την δυνατότητα μέσω της εφαρμογής Preview να σχεδιάσουν την υπογραφή τους, να την αποθηκεύσουν και να την χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε έντυπο διαδικτυακό ή μη χρειάζεται. Από το μενού επιλέγοντας αρχικά το Tools στο Preview, έπειτα Annotate>Signature>Manage Signatures θα εμφανιστεί ένα νέο tab διαλόγου στο πεδίο του Signature Capture. Το μόνο που έχετε να κάνετε από εκεί και πέρα είναι να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας για να σχεδιάσετε την υπογραφή σας.
SPOTLIGHT Αντί  Αριθμομηχανής
Δεν θα ξαναψάξετε ποτέ για την αριθμομηχανή από την στιγμή που είστε κάτοχος mac. Χρησιμοποιείστε απλά την εντολή (⌘) + κενό και κάντε άνετα και γρήγορα τους υπολογισμούς σας με την αναζήτηση Spotlight.
Βάλε Emoji και στο Desktop
Eίτε mac είτε PC έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τα γνωστά εμότικον εκτός από το κινητό σας. Για τους υπολογιστές mac ενεργοποιείστε τα πατώντας control+command+spacebar και για PC Windows μπορείτε να αντιγράψεται το emoji από το getemoji.com. Τώρα για όσους χρησιμοποιούν Windows 8.1 και Windows 10 επιλέγουν αρχικά το Touch Keyboard, και μετέπειτα την χαμογελαστή φάτσα emoji κάτω αριστερά.
Γρήγορη κλήση του τελευταίου αριθμού
Χωρίς να ανατρέχεις σε επαφές και ιστορικό κλήσεων μπορείς να καλέσεις πίσω γρήγορα είτε τον αριθμό που καλέσατε τελευταίο είτε εκείνον που σας κάλεσε τελευταίο πατώντας απλά το πλήκτρο κλήσης της συσκευής σας. Εκείνη αυτόματα θα καλέσει την τελευταία κλήση που κάνατε ή λάβατε.
Δεν χρειάζεστε το πλήκτρο της τελείας
Αν σας λέγαμε ότι δεν χρειάζεται να ξανααναζητήσετε το πλήκτρο της τελείας στο πληκτρολόγιό σας; Ναι. Αν πατήσετε δύο διαδοχικές φορες το “κενό” η τελεία θα εμφανιστεί αυτόματα.

Χρησιμοποίησε το πληκτρολόγιο άσε το ποντίκι

Σχεδόν όλες οι λειτουργίες του ποντικιού βρίσκονται ενσωματωμένες στο πληκτρολόγιό σου. Δεν είναι τυχαίο που σπάνια θα δεις web developers ή μοντέρ για παράδειγμα να χρησιμοποιούν πλήκτρα για αντιγραφή – επικόλληση (ctrl c – ctrl v) για να ανεβοκατέβουν στην σελίδα (shift με space) ή να κάνουν search (ctrl f) .

Bρες τον ορισμό

Οι υπολογιστές mac παρέχουν μία εύκολη δυνατότητα να βρεις τι σημαίνει μία λέξη, με συνοπτικές διαδικασιες. Κάνωντας highlight οποιαδήποτε λέξη και πατώντας στη συνέχεια command+control+D θα εμφανιστεί σε δευτερόλεπτα νέο tab με τον ορισμό της λέξης.
Ακουστικά αντί μικροφώνου
Στην περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις μικρόφωνο και δεν διαθέτεις, συνέδεσε τα ακουστικά σου στην εσοχή του μικροφώνου και ξεκίνα να μιλάς. Είναι τόσο απλό και όμως όχι τόσο διαδεδομένο.
Προστάτευσε τα καλώδια
Είναι λεπτά πολλές φορές εύθραυστα αλλά πολυχρησιμοποιημένα. Ένας εύκολος τρόπος να προστατεύσεις τα καλώδια από την φθορά που τους προκαλείται μέσα σε τσάντες είναι να πάρεις ένα απλό σπιράλ από ένα στυλό και να το περάσεις στριφογυρίζοντας γύρω από το καλώδιο στο ύψος του βίσματός του.
Όταν το Netfix μπλοκάρει
Το Hola ένας δωρεάν browser σου δίνει την δυνατότητα να επισκεφθείς και να παρακολουθήσεις περιεχόμενο το οποίο έχει μπλοκαριστεί ή απαγορευτεί η είσοδος από την χώρα σου. Κατά συνέπεια ειδικά οι χρήστες του Netflix μπορούν να χρησιμοποιούν το hola αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση σε λίστες που θέλουν να παρακολουθήσουν.
Ξανάνοιξε την σελίδα που έκλεισες
Ξανανανοίξτε την σελίδα που κλείσατε είτε καταλάθος είτε μπερδευτήκατε, υπάρχει εύκολος τρόπος να την ξαναβρείτε γρήγορα χωρίς να χάσετε χρόνο. Πρακτικά μπορείτε να την ανακτήσετε πατώντας command+shift+t για Mac ή control+shift+t σε Windows PC.

Links για να κατεβάσεις μουσική

Για απευθείας download link πατάς  [άλμπουμ ή τραγούδι] -inurl:(htm|html|php|pls|txt) intitle:index.of “last modified” (mp3|wma|aac|flac) . Στην ουσία δίνει εντολή στο google να ψάξει απευθείας ιστοσελίδες που σας παρέχουν άμεσα το link για download .
Links για να κατεβάσεις ταινίες
Με τον ίδιο τρόπο περίπου βρίσκεις έτοιμα τα link και για να κατεβάσεις ταινίες. Πιο συγκεκριμένα για τις ταινίες πληκτρολογείς στον browser σας [όνομα της ταινίας] -inurl:(htm|html|php|pls|txt) intitle:index.of “last modified” (mkv|mp4|avi) .
Βρείτε την ώρα για WC όταν βλέπετε ταινία
Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι, καθώς έχει συμβεί σε όλους. Παρακολουθείς μία ταινία και θέλεις να πας τουαλέτα αλλά ταυτόχρονα να μην χάσεις κάτι συγκλονιστικό. Η εφαρμογή RunPee σε iOS, Android αλλά και σε συσκευή Windows μπορεί να σας ενημερώσει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθείτε το wc χωρίς να χάσετε κάτι δυνατό από την ταινία.
Stream στην καλύτερη προσφορά
Ένα site το οποίο λατρεύουν οι νομοταγείς χρήστες που απέμειναν στο διαδίκτυο το CanIStream σου λέει πού μπορείς να βρεις την ταινία που αναζητάτε και ποια είναι η φθηνότερη τιμή που μπορείς να βρεις.

Όταν πέφτει το ίντερνετ

Όταν πέφτει η σύνδεση παραλύοντας το σύμπαν και παγώνοντας την εργασία σου και εμφανίζεται στον Google Chrome μια σελίδα που σε ενημερώνει για τα λυπητερά νέα, μπορείτε να πατήστε το πλήκτρο του διαστήματος ξεκινώντας ένα παιχνίδι με τον T-Rex για να περάσει λίγο χαλαρότερα η ώρα αναμονής.
Το google σε βοηθάει στην εξεταστική
Σε περίπτωση διαγωνίσματος ή αναζήτησης μαθησιακών δεδομένων το google σε βοηθάει να τα διευθετήσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γκουγκλάρεις το  site:edu [θέμα] exam, και θα σου εμφανίσει αμέτρητα δείγματα τεστ/διαγωνισμάτων κλπ με τις λύσεις τους.
Βοήθησε να επιστραφεί μία συσκευή
Όταν βρίσκεις (σπάνια αλλά μπορεί να συμβεί) iphone ξεχασμένο σε δρόμους, σε εισόδους ή σε κάποιο κατάστημα και με την προϋπόθεση ότι η συσκευή έχει ενεργοποιημένο το Siri, απλώς ρωτάτε στο Siri “Who do you belong to?” (σε ποιον ανήκεις;) και το όνομα του ιδιοκτήτη με τα στοιχεία του θα εμφανιστούν.
Βρες το Android σου μέσω της Google
Μέσω εφαρμογής η google δίνει την δυνατότητα να εντοπιστεί χαμένη ή κλεμμένη συσκευή. Κάνοντας log in στον λογαριασμό της google που είναι συνδεδεμένο το android σας πληκτρολογείτε την φράση “find my phone” για να εντοπίσετε την συσκευή σας.
Κερδίζοντας χρήματα στο Amazon
Στην περίπτωση που είστε χρήστης του amazon δεν πρέπει να παραλείψετε την ύπαρξη του   camelcamelcamel.com . Τον ιστότοπο που εντοπίζει προϊόντα και σε ενημερώνει για την διακύμανση της τιμής τους. 

Κάνε τα video από το youtube , κινούμενες εικόνες

Προσθέτεις απλά την λέξη gif πριν από το url του video στην γραμμή των διευθύνσεων και έτοιμο.

Έλεγξε αν παραβιάστηκε το email σου

Ο ιστότοπος HaveIBeenPwned.com κάνει για εσένα την βρώμικη δουλειά και ελέγχει αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός ή τα δεδομένα σας.
Βρες το ιδανικό όνομα χρήστη
Το Namechk.com ελέγχει αν υπάρχουν ελεύθερα ονόματα χρήστη ή domain names για να χρησιμοποιήσεις σε διάφορες σελίδες.
Ελέγξτε την ασφάλεια στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε
Πριν επισκεφθείτε ιστοσελίδα αμφιβόλου ασφαλείας μπορείτε αρχικά να αναζητήσετε στο google το safebrowsing: [το όνομα της ιστοσελίδας] και στη συνέχεια να πατήσετε ΕΔΩ για να τσεκάρετε το ιστορικό των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού στο συγκεκριμένο site τις τελευταίες 90 ημέρες.

Site που βοηθάει τον ύπνο σας

Το sleepyti.me , βασίζεται στην θεωρεία που θέλει να ξυπνάτε κουρασμένοι στην περίπτωση που διακόπτεται ο κύκλος ύπνου αλλά ξεκούραστοι όταν ξυπνάτε ανάμεσα στα διαστήματα των κύκλων. Με την εφαρμογή του σας βοηθάει να βρείτε ακριβώς την ώρα που πρέπει να κοιμηθείτε αλλά και την ιδανική ώρα για να ξυπνήσετε.
Υπολόγισε την ώρα που χρειάζεσαι για να διαβάσεις ένα βιβλίο
Σε ένα γεμάτο ημερήσιο πρόγραμμα και κυρίως αν είστε από εκείνους που θέλουν να προγραμματίζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή της ημέρας τους, το HowLongToReadThis.com θα υπολογίσει για εσένα με ακρίβεια πόσος χρόνος απαιτείται για την ανάγνωση του βιβλίου σου.
Στιγμιαίο Σημειωματάριο
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον browser ως γρήγορο σημειωματάριο (notepad) πληκτρολογώντας απλά στην γραμμή διευθύνσεων το data:text/html .

Σύγκρινε την διατροφική αξία των τροφών

Οι λάτρεις των υγιεινών διατροφικών συνηθειών δεν γίνεται να μην γνωρίζουν ήδη την δυνατότητα που τους δίνει το google στο να συγκρίνουν την διατροφική αξία των τροφών. Κάνεις απλή αναζήτηση στην αγγλική γλώσσα στο google πληκτρολογώντας [τροφή] vs [τροφή] , και συγκρίνεις.

Δείτε το password που πληκτρολογείτε

Στην περίπτωση που πληκτρολογείτε συνεχώς λάθος κωδικούς πρόσβασης και δεν σας έχουν απομείνει πολλές ακόμα ευκαιρίες μπορείτε να ελέγξετε τι ακριβώς πατάτε εμφανίζοντας τον κωδικό πρόσβασης την ώρα που τον πληκτρολογείτε.
Μπορείτε να πατήσετε δεξί κλικ στο tab που βάζετε τον κωδικό σας κι επιλέξτε “Inspect Element” για να εμφανιστούν οι εντολές, έπειτα βρείτε τη σειρά που ξεκινά με “input type=password”, αλλάξτε τη λέξη “password” με τη λέξη “text”, και θα βλέπετε τον κωδικό σας καθώς τον πληκτρολογείτε.
Στηρίξτε τα καλώδια της Apple συσκευής σας
Αν σας έχουν απομείνει στο σπίτι ξεχασμένα lego, ψάξτε τα γιατί είναι το καταλληλότερο στήριγμα καλωδίων της apple περνώντας τα από τα χέρια των φιγούρων.
Κατεβάστε youtube video
Υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσετε από το youtube όποιο video επιθυμείτε απλώς πληκτρολογώντας το ss πριν ακριβώς από την λέξη youtube στο url του video που είστε.
Απομονώστε και κατεβάστε μόνο ήχο
Απομονώνοντας τον ήχο από το video μπορείτε να κατεβάσετε όποιον ήχο θέλετε από το youtube αρκεί να πληκτρολογήσετε “listento” πριν το σημείο “youtube” του URL του βίντεο στη γραμμή διεύθυνσης.

Μην ρωτάς πλέον για κωδικό wifi

Η λύση είναι οι κωδικοί QR . Πηγαίνετε απλώς στο blog.gr4.nl, βάλτε τα στοιχεία του Wi-Fi σας και θα δημιουργηθεί ένας κωδικός QR. Με τον κωδικό αυτό έχετε πρόσβαση στο δίκτυο Wi-Fi σας, το οποίο μπορείτε να το τυπώσετε και να το κολλήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού θέλετε κι οι φίλοι σας θα μπορούν να το σκανάρουν όποτε θέλουν.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!


BBmrn0F


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου