ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

18 Απριλίου κάποιοι, κάπου, κάποτε....

1902: Η Δανία είναι η πρώτη χώρα, που χρησιμοποιεί τα δακτυλικά αποτυπώματα ως αποδεικτικό μέσο. 

1906: Το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια καταστρέφεται από σεισμό μεγέθους 7,8 ρίχτερ. Οι νεκροί υπολογίζονται από 3000 και οι άστεγοι σε 300.000. 

1909: Η Ιωάννα της Λορένης, η αλλιώς........
Ζαν Ντ Αρκ, ανακηρύσσεται αγία από την καθολική εκκλησία. 

1912: Το πλοίο Καρπάθια αποβιβάζει στη Νέα Υόρκη 705 επιζήσαντες από το ναυάγιο του Τιτανικού. 

1920: Συνέρχεται στην Αθήνα το 2ο Συνέδριο του ΣΕΚΕ. Το κόμμα μετονομάζεται σε ΣΕΚΕ-Κ(ομμουνιστικό). 

1930: Στη Ρουμανία, 144 άτομα χάνουν τη ζωή τους, εξαιτίας πυρκαγιάς, που εκδηλώνεται σε εκκλησία. Την ίδια μέρα με μια πρωτάκουστη ανακοίνωση του το ραδιόφωνο του BBC γνωστοποιεί πως αυτή τη μέρα πολύ απλά δεν υπάρχουν νέα. 

1932: Η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής. 

1941: Αυτοκτονεί ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής, κάτω από το βάρος των διαγραφόμενων συνθηκών ολικής κατάληψης της χώρας από τους Γερμανούς. Στις 18 Απριλίου 1941 συγκλήθηκε σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Ο Κορυζής προσφέρθηκε να παραιτηθεί και είχε μια έντονη συζήτηση με τον βασιλιά. Ξαφνικά σηκώθηκε και αποχώρησε από τη σύσκεψη, κατευθύνθηκε στην οικία του, που βρισκόταν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και κλείστηκε στο γραφείο του. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε στο σπίτι του ο διάδοχος Παύλος με εντολή του πατέρα του, ο οποίος είχε αντιληφθεί την παράξενη συμπεριφορά του. Δεν πρόλαβε να χαιρετίσει τη σύζυγό του στο κατώφλι του σπιτιού του και ακούστηκε ο πυροβολισμός. 

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών. 

1948: Σκοτώνεται ο Ιάπωνας ναύαρχος Ισορόκου Γιαμαμότο, υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, και στην επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. 

1955: Πεθαίνει ο θεωρητικός φυσικός, Άλμπερτ Αινστάιν, ο οποίος διατύπωσε τη Θεωρία της Σχετικότητας. Θεωρείται ο κορυφαίος επιστήμονας του 20ου αιώνα και βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1921. Ο Άλμπερτ Άινσταϊν πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 76 ετών. Ο παθολόγος του νοσοκομείου όπου έγινε η νεκροψία της σορού του αφαίρεσε τον εγκέφαλο του επιστήμονα, προκειμένου να μελετηθεί – και ίσως να ανακαλυφθεί η αιτία για την εξαιρετική ευφυΐα του. 

1960: Στο Λονδίνο, 18.000 άτομα διαμαρτύρονται για τα πυρηνικά όπλα και καλούν για μονομερή βρετανικό αφοπλισμό. 

1961: Δίωρη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή έχει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Κένεντι. 

1967: Ο Μοχάμεντ Άλι αρνείται να υπηρετήσει στον Αμερικανικό στρατό λόγω Βιετνάμ και τιμωρείται με 5ετή φυλάκιση και πρόστιμο 10.000 δολάρια. Ακόμη, του αφαιρείται η άδεια πυγμαχίας και ο τίτλος του πρωταθλητή. 

1969: Η Μελίνα Μερκούρη ιδρύει ταμείο για τη συνεισφορά στον αντιδικτατορικό αγώνα. 

1980: Η Ροδεσία γίνεται ανεξάρτητο κράτος και μετονομάζεται σε Ζιμπάμπουε. 

1983: Ένας καμικάζι βομβιστής αυτοπυρπολείται καταστρέφοντας την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό. 

1991: Πεθαίνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας από εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια της δίκης για το σκάνδαλο Κοσκωτά. 

1994: Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εισάγεται επειγόντως με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος ο Γιώργος Γεννηματάς. 

1995: Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά αποφυλακίζεται ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 15ετή κάθειρξη για το φόνο του συγγραφέα Θανάση Διαμαντόπουλου και αφού είχε ήδη εκτίσει τα 2/5 της ποινής του. 

1996: Δεκαοκτώ Έλληνες τουρίστες πέφτουν νεκροί και άλλοι δεκαέξι τραυματίζονται σε τρομοκρατική επίθεση φανατικών ισλαμιστών έξω από το ξενοδοχείο «Europa» στο Κάιρο. Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Γκαμά αλ Ισλαμίγια» που έχει ως στόχο ισραηλινούς τουρίστες. 

2004: Θλιβερά επεισόδια εκτυλίσσονται πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει η αστυνομία. Δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού που πήγαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση καπνογόνων και δακρυγόνων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί και δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2. 

2007: Στη Βαγδάτη σειρά βομβιστικών ενεργεία σκοτώνουν 198 άτομα. 

2011: Σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα ο 25χρονος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης από την Νιγηρία, Ολουμπάγιο Αντεφέμι. 

Γεννήσεις 

• 1480 - Λουκρητία Βοργία, δούκισσα και κόρη του Πάπα Αλέξανδρου ΣΤ'
• 1590 - Αχμέτ Α΄, Οθωμανός σουλτάνος
• 1772 - Ντέηβιντ Ρικάρντο, Άγγλος οικονομολόγος
• 1901 - Λάσλο Νέμετ, Ούγγρος συγγραφέας
• 1917 - Φρειδερίκη, βασίλισσα της Ελλάδας
• 1927 - Σάμιουελ Χάντιγκτον, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας
• 1935 - Κώστας Φέρρης, Έλληνας σκηνοθέτης
• 1941 - Μάικλ Ντ. Χίγκινς, Ιρλανδός πολιτικός
• 1970 - Σαάντ Χαρίρι, Λιβανέζος πολιτικός
• 1973 - Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, Αιθίοπας αθλητής
• 1985 - Λούκας Φαμπιάνσκι, Πολωνός ποδοσφαιριστής
• 1990 - Βόιτσεχ Σέσνι, Πολωνός ποδοσφαιριστής




Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου