ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Η εναλλακτική μαγειρίτσα α λα ριζότο που θα σας ξετρελάνει!


n

Η μαγειρίτσα έχει μεγάλους φαν αλλά και κάποιους που δεν μπορούν ούτε να την μυρίσουν. Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε την εναλλακτική συνταγή για μαγειρίτσα όπου τα υλικά είναι σχεδόν τα ίδια αλλά το αποτέλεσμα διαφορετικό!
Τα συκωτάκια παίρνουν τα αρώματα των μυρωδικών και του ζωμού στον οποίο μαγειρεύονται και σε συνδυασμό με την υφή του ριζότου και όχι της σούπας, είναι... θαύμα! Θα τη λατρέψουν όλοι.

Υλικά

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

5-6 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο 
μισή συκωταριά και 100γρ. εντεράκια αρνίσια 
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί (ξηρό κατά προτίμηση) 
2 σφηνάκια ρακή 
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 φρέσκο ζωμό βοδινό
ξύσμα από 1 λεμόνι 
χυμό από 1 λεμόνι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο (προαιρετικά) 
1 κούπα του τσαγιού ρύζι για ριζότο 
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο αποξηραμένο

n
Προετοιμασία

Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τα εντεράκια και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. 

Βράζουμε περίπου 400 γρ. νερό , λιώνουμε σε αυτό τον φρέσκο ζωμό βοδινού και το αφήνουμε στο πλάι. 
Σε ένα ποτηράκι του κρασιού ρίχνουμε ζεστό νερό, το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε σε αυτό τη μουστάρδα ώστε να διαλυθεί. Αφήνουμε στο πλάι και αυτό το μείγμα.

Μαγείρεμα
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό. Σειρά έχει το κρέας, ρίχνουμε τα κομματάκια του κρέατος τα οποία έχουμε στεγνώσει καλά ώστε να μην έχουν καθόλου νερά και ανακατεύουμε συνέχεια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
n
Ρίχνουμε τη ρακή, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις σωθεί το ζουμάκι σβήνουμε και πάλι το φαγητό με 1 ποτήρι (του κρασιού) κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί αυξάνοντας και πάλι τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τη μουστάρδα και το αφήνουμε να βράσει ακόμα σε δυνατή φωτιά. Μόλις μείνει λίγο από το μείγμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό, τόσο ώστε μόνο να σκεπάζει το φαγητό μας χαμηλώνοντας τη φωτιά λιγάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Μόλις το μείγμα τραβάει τα υγρά, προσθέτουμε το ζωμό μέχρι να τελειώσει.
Στην τελευταία δόση δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να «πιει» τα ζουμάκια και να αποκτήσει πια την υφή του ριζότου. Ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού και δοκιμάζετε αν χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι.
Προαιρετικά, αν πρόκειται να μη σερβιριστεί αμέσως το φαγητό, προσθέστε το βούτυρο για να μην κολλήσει το ρύζι.








Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου