Η προέλευση της συνταγής είναι από την περιοχή Lazio της Ιταλίας. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το ....
....θαλασσινό στοιχείο μέσα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αντζούγιες με τόνο. Απολαύστε αυτό το καταπληκτικό φαγητό με την «παράξενη» ονομασία!
Υλικά
300 γρ. σπαγγέτι
2 κ.σ. Λάδι
6 φιλέτα Αντζούγιες σε κομμάτια
1 κ.σ. Κέτσαπ
20 μαύρες ελιές σε φέτες
1 κ.γλ. Ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
10 φυλλαράκια φρέσκο Βασιλικό
100 γρ. Παρμεζάνα
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι και τα στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίχνετε μέσα τις αντζούγιες, το κέτσαπ, τις ελιές, το ξίδι, το σκόρδο, το βασιλικό κι ανακατεύετε για 1'-2'.
Αφαιρείτε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτετε μέσα και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά και πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα.
Τρίψτε μπόλικο μαύρο πιπέρι επάνω από κάθε μακαρονάδα.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου