ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Γιατί οι γάτες γλείφονται συνέχεια !

7 λόγοι που οι γάτες γλείφονται συνέχεια
Πέντε από τις δέκα φορές που θα κοιτάξετε την γάτα σας αυτή γλείφεται. Η πρώτη εξήγηση που συνήθως δίνουμε είναι ότι καθαρίζεται. Είναι μόνο αυτό ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι;
Οι γάτες περνούν το 50% του χρόνου τους γλείφοντας το σώμα τους. Ας δούμε παρακάτω τους 7 βασικότερους λόγους.......

 1. Προσπαθούν να απομακρύνουν από πάνω τους τις οσμές από την τροφή ώστε να μην ανιχνεύονται από πιθανούς θηρευτές. Βέβαια, οι γάτες που ζουν στο σπίτι δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο κίνδυνο. Είναι όμως κάτι που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.
 2. Οι γάτες ιδρώνουν λίγο από τις πατούσες αλλά βασίζονται στο σάλιο που αφήνουν πάνω στη γούνα τους ώστε να κρατούν την θερμοκρασία του σώματος τους σταθερή.
 3. Με το γλείψιμο απλώνουν στο τρίχωμα τους τα φυσικά έλαια που τις προστατεύουν από την υγρασία και δεσμεύουν μεγάλο μέρος της θερμότητας στο σώμα τους.
 4. Εάν γλείφει πληγή το κάνει διότι το σάλιο τους περιέχει ένζυμα που λειτουργούν σαν φυσικά αντιβιοτικά. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας.
 5. Όπως το βούρτσισμα βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα της έτσι και η γλώσσα της είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να κάνει το ίδιο.
 6. Οι γάτες γλείφουν η μία την άλλη - αλλά κι εμάς - ως ένδειξη τρυφερότητας και αγάπης.
 7. Απομακρύνουν τις νεκρές τρίχες
 8. πηγη
 9. Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
  Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου