ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Κρέμα σοκολάτας με ρύζι και ελαφριά κρέμα γιαουρτιού!

Κρέμα σοκολάτας με ρύζι και ελαφριά κρέμα γιαουρτιού
Υλικά (για 2 μερίδες)
2 φλιτζάνια γάλα
 1/4 φλιτζανιού πατημένη καστανή ζάχαρη
 1/3 φλιτζανιού ρύζι λεπτόκοκκο ("κοντό") 
50 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 15 γραμμ. σοκολάτα τρούφα
150 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γραμμ. χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζουμε γάλα και ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζεσταίνοντας το μείγμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περιμένετε να βράσει και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να σιγοβράσει σκεπασμένο περίπου 1 ώρα, για ν'απορροφηθεί το γάλα (ή έστω το περισσότερο), ανακατεύοντας συχνά ενδιάμεσα.
Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα & ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Σερβίρετε σε μπολάκια ή ποτήρια.
Ανακατέψτε στο μίξερ, ή σε μπολ με ένα κουτάλι, το γιαούρτι με τον χυμό και προσθέστε πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίστε με την τρούφα και σερβίρετε!


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου